Košarka

Senzacija v pokalu Spar: mala Lastovka poletela dlje kot zmaji in bo v finalu skušala vzeti skalp Krke

Ljubljana, 19. 02. 2016 22.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Krke so prvi udeleženci finala pokala Spar. V polfinalu v dvorani Tivoli v Ljubljani so premagali Tajfun s 87:75, v nedeljo ob 18. uri pa se bodo za svoj tretji zaporedni naslov v pokalnem tekmovanju potegovali z domžalsko Lastovko, ki je v polfinalu presenetila zasedbo Zlatoroga.

Rojc je za branilce naslova vknjižil šest točk.
Rojc je za branilce naslova vknjižil šest točk. FOTO: ABA liga

Za Novomeščane je to šesta uvrstitev v finale pokala Spar, v katerem se bodo potegovali za tretji zaporedni naslov v tem tekmovanju. Na drugi strani so Šentjurčani tretjič v zgodovini izpadli v polfinalu, nazadnje lani, ko jih je na zadnji stopnički do finala prav tako izločila Krka.

Krka je v Tivoliju slavila nadvse prepričljivo. Bila je boljša prav vseh štirideset minut. Začela je z vodstvom 9:0, ga že v prvi četrtini nadgradila na 20:5 in nato z nekaj krajšimi prebliski Tajfuna vseskozi nadzorovala potek dogodkov na parketu. Zmagovalec je bil praktično znan že pred zadnjimi desetimi minutami, saj se je prednost Krke povzpela na 16 točk.

Varovanci trenerja in nekdanjega odličnega organizatorja igre Vladimirja Anzulovića so državnim prvakom največ škode naredili z meti z razdalje; v prvih treh četrtinah so zadeli deset trojk iz devetnajstih poskusov (na koncu 12:24). Hkrati pa so imeli tudi širšo paleto razpoloženih posameznikov - Mulalić 17, trojke 4:5, Ive Ivanov 15, met iz igre 4:5, Jure Lalić 14, met iz igre 6:8, Luka Lapornik 13, trojke 3:5, Matic Rebec 9, 8 podaj, 5 skokov. Na drugi strani sta največ točk zbrala Dragiša Drobnjak (15, 8 skokov) in Sandi Čebular (13).

Lastovka pripravila prvovrstno senzacijo
V drugem polfinalu so košarkarji Lastovke v dvorani Tivoli z 72:61 premagali zasedbo Zlatoroga, s čimer so pripravili pravo senzacijo in dosegli zgodovinski uspeh domžalskega kluba.

 

In zmaga! Finale pokala SPAR in KK Lastovka!!!

Objavil/a KK Lastovka dne 19. februar 2016

 Lastovka je v pokalu Spar pravzaprav tokrat poletela kot feniks iz pepela. Potem ko so Domžalčani visoko, s 14 točkami razlike, izgubili prvo četrtfinalno tekmo pokala Spar, so v sredo s fanatično predstavo na domačem parketu izničili prednost Hopsov s prve tekme in se prebili v polfinale. V Tivoliju pa so na zaključnem turnirju v drugi polfinalni tekmi premagali še zasedbo iz Laškega Zlatorog. Četa Aleša Pipana je sicer v četrtfinalu izločila favorizirano ljubljansko Olimpijo. Poraz Laščanov pomeni, da v nedeljskem finalu ne bomo videli ponovitve lanskoletnega finala pokala Spar, temveč bodo gledalci širom Slovenije dobili priložnost, da spoznajo košarkarskega malčka iz Domžal, ki pa ne skriva visokih ambicij na slovenskem prostoru.

Za zmago v polfinalu so pri Lastovki najbolj zaslužni Semen Šaškov, ki je vknjižil kar 24 točk, Mensud Julević, ki je v mozaik domžalske ekipe dodal 17 točk, in Dejan Mlakar (8 točk). Za poražence je največ, 14 točk prispeval Dejan Jeftić.

Pokal Spar, polfinale:
Krka - Tajfun 87:75 (22:13, 21:22, 22:14, 22:26)

KK Lastovka - Zlatorog 72:61 (17:15, 15:15, 23:15, 17:16)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
20. 02. 2016 08.55
+7
Čestitke mali Lastovki !!