Košarka

Olimpija v Tivoliju premagala Partizana, Krka pri Crveni zvezdi 'zmrznila' pri -17

Beograd, 15. 01. 2017 18.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

V 18. krogu regionalne košarkarske lige ABA sta slovenski moštvi igrali proti beograjskima ekipama. Novomeška Krka je gostovala pri Crveni zvezdi in izgubila za 17 točk (79:62), Olimpija pa je gostila Partizana in slavila zmago (72:68).

Ljubljanska Union Olimpija je beograjsko moštvo, ki jo vodi Aleksandar Džikić, gostila v legendarnem Tivoliju. To je zmajem očitno prineslo srečo, saj so po izenačenem dvoboju slavili pomembno zmago. Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnjih dveh minutah tekme, ko je Brandon Jefferson dosegel dve pomembni trojki. Jefferson je zbral 20 točk in je bil prvi strelec tekme, Devin Oliver jih je dodal 18.

Zmaji so vknjižili peto zmago na zadnjih sedmih tekmah lige Aba oziroma osmo v sezoni. Union Olimpiji je pripadel prvi polčas, Partizanu tretja četrtina, v kateri so domači dosegli le tri koše iz igre, odločitev o zmagovalcu pa je padla v zadnjih desetih minutah. Zeleno-beli so pravočasno nadoknadili zaostanek 46:55 in v 37. minuti povedli z 61:60. Odlično partijo sta prikazala Oliver in jefferson. Prvi je bil MVP tekme z 18 točkami in desetimi skoki (4 + 6), slednji (20 točk) pa je v odločilnih trenutkih dvakrat zadel izza polkroga. Najprej minuto in 25 sekund pred koncem za vodstvo 66:65, naslednjič pa dobre pol minute kasneje za 69:65. Vprašanje zmagovalca je s črte prostih metov rešil Gregor Hrovat (11 točk, 7 podaj, 4 skoke).

Olimpija je v 18. krogu lige ABA zmagala, Krka pa je izgubila.
Olimpija je v 18. krogu lige ABA zmagala, Krka pa je izgubila. FOTO: Damjan Žibert

Niz porazov Krke v ligi Aba se je pričakovano podaljšal na deset. Novomeščani so izgubili na gostovanju pri neporaženem moštvu v tem tekmovanju ter sedmi ekipi Evrope Crveni zvezdi, ki je zabeležila že 18. zaporedno zmago v vseh tekmovanjih. Položaj Krke ni zavidljiv, saj ni zmagala že več kot dva meseca, z izkupičkom 5-13 se nahaja na zadnjem mestu 14-članske razpredelnice, v prihodnjem krogu jo čaka še ena zahtevna preizkušnja proti zagrebški Cedeviti. Do konca rednega dela lige Aba je sicer še osem krogov, razlike v spodnjem delu lestvice pa niso velike.

Beograjčani so do svoje osemnajste zmage prišli zelo suvereno, delo pa so jim olajšali tudi Novomeščani, ki so v Srbijo prišli brez obolelih Matica Rebca in Sandija Čebularja. Crvena zvezda je tekmo odigrala s 'polovično močjo' (že v prvem polčasu se je med strelce vpisalo vseh enajst razpoložljivih igralcev), njen najboljši strelec je bil Dangubić s 13 točkami, pri Krki pa je bil najbolj razpoložen Marko Luković, ki je bil z 20 točkami tudi prvi strelec tekme.

Izida:
Crvena zvezda - Krka 79:62 (24:14, 45:28, 58:42)
Union Olimpija - Partizan 74:68 (24:16, 38:33, 46:53)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KVADEJ
15. 01. 2017 19.13
+0
napišete k da u beogradu ni gretja???