Košarka

Kyrie Irving v odmevni zamenjavi igralcev postal novi član Bostona

Boston, 23. 08. 2017 08.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Isaiah Thomas, Jae Crowder in Ante Žižić bodo v novi sezoni severnoameriške poklicne košarkarske lige NBA nosili dres velikega finalista zadnjih treh sezon Clevelenda, medtem ko se v nasprotni smeri k Bostonu seli odlični branilec Kyrie Irving, ki očitno ni želel več igrati v senci velikega LeBrona Jamesa.

Boston Celtics in Cleveland Cavaliers sta tako opravila odmevno zamenjavo igralcev. Kyrie Irving se seli k najtrofejnejši ekipi v zgodovini lige NBA, novi člani velikih finalistov zadnjih treh sezon pa so postali Isaiah Thomas, Jae Crowder in Ante Žižić.

Tako se je končala ena glavnih ugank poletja v najmočnejši košarkarski ligi. Kyrie Irving je bil namreč tisti, ki je po koncu sezone zahteval spremembo statusa v Clevelandu oziroma odhod v drugi klub, saj pri Cavsih ni želel več igrati v senci prvega zvezdnika LeBrona Jamesa.

Kyrie Irving bo v novi sezoni lige NBA navduševal privržence Bostona.
Kyrie Irving bo v novi sezoni lige NBA navduševal privržence Bostona. FOTO: AP

"Kyrie je eden najboljših strelcev v ligi. Dokazal se je na mnogih velikih tekmah; ima šampionski prstan, zlato medaljo z olimpijskih iger in štirikrat je bil udeleženec tekme All Stars. Mislimo, da so njegova najboljša leta še pred njim," pravi športni direktor Bostona Danny Ainge.

Solastnik 17-kratnih prvakov Wyc Grousbeck se je zahvalil odhajajočim, ki so bistveno pripomogli, da je Boston v minuli sezoni osvojil prvo mesto na vzhodu. "Isaiah in Jae sta velik del naših uspehov in večno bosta ostala v naših srcih."

Petindvajsetletni Irving (v prejšnji sezoni povprečje 25,2 točk, 5,8 podaj) ima veljavno pogodbo, vredno 60 milijonov dolarjev, še tri leta, Thomas, ki je bil tretji strelec sezone (28,9 točk), pa bo naslednje poletje prost igralec.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maxx365
23. 08. 2017 16.03
-1
nekje sem nekaj podobnega prebral, aja neymar v psgju
nnee
23. 08. 2017 21.14
-1
hahahaha majstr, kva je kle podobnga ??? :D pa ne maram ne ivinga pa ne nymarja?
ZelenGrm
23. 08. 2017 11.21
+5
hahah in on je hotel biti v ekipi ki bi jo sam pripeljal v play-offse