Košarka

FOTO: Kokoškov brez Dončiča, a z Dragićema in Lakovičem

Ljubljana, 08. 07. 2016 12.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Selektor slovenske košarkarske reprezentance Igor Kokoškov je predstavil seznam igralcev za prihajajoče kvalifikacije za EP. Priprave se začnejo 20. julija, na seznamu ni mladega upa Luke Dončiča, selektor pa je v strokovni štab vključil dologletnega reprezentanta Jako Lakoviča.

Dejal je, da imajo letos prednost druge stvari, in izrazil pripravljenost, da se reprezentanci pridruži v prihodnjih letih. Priznam, sem razočaran, ne pa jezen. Igor Kokoškov o Luki Dončiču

Čez slabih štirinajst dni se bo v Rogaški Slatini zbrala slovenska košarkarska reprezentanca, ki jo letos po dolgem času čakajo kvalifikacije za naslednje evropsko prvenstvo. Na začetku bo imel selektor Igor Kokoškov na voljo petnajst igralcev, s 1. avgustom pa kompletno ekipo na čelu z Goranom Dragićem. Prvi zvezdnik Slovenije se lahko reprezentanci zaradi pravil NBA pridruži šele 1. avgusta, ko se bodo reprezentanci priključili še mladi upi Vlatko Čančar, Luka Kraljević in Žan Mark Šiško. Od naturaliziranih igralcev je na seznamu center Alen Omić.

Športni direktor Matjaž Smodiš.
Športni direktor Matjaž Smodiš. FOTO: Damjan Žibert
"Reprezentanca Slovenije je mešanica izkušenih in mladih igralcev. Po eni strani razmišljamo kratkoročno, saj je zame edina pomembna tekma tista naslednja, hkrati pa moramo skrbeti za prihodnost slovenske košarke. Letos bomo videli precej mladih, ki bodo sestavljali okostje ekipe čez pet ali več let. Škoda, da med njimi ni Luke Dončića, s katerim sem bil v kontaktu, vendar se ni odločil za prihod. Dejal je, da imajo letos prednost druge stvari, in izrazil pripravljenost, da se reprezentanci pridruži v prihodnjih letih. Priznam, sem razočaran, ne pa jezen," je na novinarski konferenci dejal Igor Kokoškov, ki bo imel tri pomočnike: Aleksandra Sekulića, Jako Lakoviča in Rada Trifunovića. Športni direktor reprezentance je dogoletni reprezentant Matjaž Smodiš.

 

 

Slovenija bo v dobrem mesecu priprav odigrala devet prijateljskih tekem, od tega šest v Sloveniji. Prvi dve bo igrala v Celju 5. in 6. avgusta (Portugalska, Belgija), nato jo sredi avgusta čaka turnir na Dunaju (Avstrija, Poljska, Islandija), enkrat se bo predstavila v Stožicah (Velika Britanija), za konec pa še v Mariboru (Makedonija, Črna gora). Kvalifikacije se bodo začele 31. avgusta. Slovenija bo igrala s Kosovom (Stožice), Ukrajino (Celje) ter Bolgarijo (Stožice).

Selektor Igor Kokoškov
Selektor Igor Kokoškov FOTO: Damjan Žibert

Seznam za priprave:
Jaka Blažič, Tomaž Bolčina, Domen Bratož, Vlatko Čančar, Žiga Dimec, Goran Dragić, Zoran Dragić, Jaka Klobučar, Luka Kraljević, Luka Lapornik, Miha Lapornik, Blaž Mahkovic, Gezim Morina, Edo Murić, Mitja Nikolić, Alen Omić, Klemen Prepelič, Matic Rebec, Žan Mark Šiško, Gašper Vidmar in Sašo Zagorac.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gost20
09. 07. 2016 15.13
-3
Če pri teh "zelenih" letih Dončić zavrnil reprezentanco,.... ga tudi nikoli ne bi več vpoklical v reprezentanco pa čeprav bo čez 6let mislim, da najboljši slovenski košarkar ampak ga iz inata ne bi vpoklical nikoli več ampak res nikoli več!
Zaskrbljeni
09. 07. 2016 11.59
-3
vrjetno bo dončić zaigral za kaksno drugo reprezentanco. sicr pa če bomo mel take igralce bo že dragiću hmal ratalo bedno igrat ker sam ve, da s takimi amaterji nebomo premagal andore.
vectron
08. 07. 2016 19.17
+2
Ta Dončič ne bo nikoli zaigral za Slovenijo
Tomvojo
08. 07. 2016 19.08
-5
Še slabši kuharji kot pri fuzbalarjih, prepovedat te bedarije in za klobaso in zastavo igrat.
Uporabnik113089
08. 07. 2016 18.48
+51
Vsa čast Kokoškovu da se je tako odločil, a skrajnji domet te reprezentance je morebitna zmaga nad reprezentanco Kosova po podaljških. Preveč neizkušenih igralcev, preveč tistih ki le vegetirajo v svojih ekipah in seveda, preveč Olimpije. Med branilci bi si vsekakor zaslužil vpoklic tudi Robert Abramovič. LTH Castings in Abramovič so pokazali in dokazali da tudi manjši klubi, tudi brez Afroameričanov lahko pridejo zelo daleč.
BOZICEKSLO
08. 07. 2016 17.53
Čebularja ni in Krušiča zanimivo.
BOZICEKSLO
08. 07. 2016 17.53
+10
KAJ JE TO KAJ SO NEKI MULOTI... IMELI SMO EKIPO ZA NASLOV Z BRATOMA LORBEK, SMODIŠEM, BEČEROVIČEM (VUJAČIČ,UDRIH) NACHBAR itn zdaj smo pa nule
wertex
08. 07. 2016 16.25
-11
zadnč ko je imel mulc slo zastavo okol zavito jo je imel samo za rit obrisat
rcarlos
08. 07. 2016 15.43
+0
Brata Lorbek očitno nista več dovolj dobra, nwm kaj je z Begičem... Usi trije poškodovani bi bolš igrali kot par teh ki so na seznamu :)
User792410
08. 07. 2016 16.22
Erazem je na preizkušnji pri San Antonio Spurs, kjer bo igral v njihovi poletni ligi. Sicer mu poznavalci, glede na njegova leta, dajejo minimalne možnosti, ampak vse eno se je odločil za ta korak.
Hachi
08. 07. 2016 15.05
+40
pa kake paciente imamo to v reprezentanci no:Lapornika, Mahkovic, Morina, Nikolic, Zagorac,... pa ti niso za 2 slovensko ligo dobri, kaj sele za repko.jao jao, kam je padla kvaliteta kosarke pri nas. OBUP. me zanima, kdo je poleg Dragicev in Prepelica sposoben kaj zadeti. nc od nc. Doncic pa namesto da bi Realovcem dokazal, da so ga premalo uporabljali, se je enostavno podelal.