Košarka

KZS zaostrila svoja stališča in napovedala sankcije, slovenska košarka zdaj na strani Fiba Europe

Ljubljana, 26. 04. 2016 13.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarska zveza Slovenije je po pogovoru s Fiba Europe zaostrila svoja stališča in se v spopadu, ki poteka v Evropi za oblast nad košarkarskimi tekmovanji, odkrito postavila na stran Fiba Europe.

Matej Erjavec s selektorjem moške članske reprezentance Igorjem Kokoškovom.
Matej Erjavec s selektorjem moške članske reprezentance Igorjem Kokoškovom. FOTO: Damjan Žibert

Košarkarska zveza Slovenije (KZS) zdaj lige Aba ne podpira več, kaznovala pa bo tudi klube, ki bodo v prihodnji sezoni nastopali v tekmovanjih, ki niso priznana s strani Fiba Europe. Fiba Europe je hkrati med vrsticami sporočila, da bo slovensko zvezo nagradila za poslušnost. Slovenski prvak naj bi tako v prihodnji sezoni dobil neposredno mesto v novoustanovljeni evropski ligi prvakov pod okriljem Fiba Europe. Pogovor med glavnimi predstavniki Fiba Europe in vodilnimi na slovenski zvezi je potekal preko video konference in je bil neke vrste nadaljevanje pisma, ki ga je KZS poslala prejšnji teden na Fiba Europe. Ta je namreč pred štirinajstimi dnevi suspendirala štirinajst nacionalnih zvez, ki imajo klube v ligi Aba ali Evropskem pokalu.

"V dvajsetminutnem pogovoru smo dobili prijateljski nasvet, da se nam bo zgodilo isto kot Španiji, ki lahko zaradi nepokorščine ostane brez nastopa na olimpijskih igrah in ostalih večjih tekmovanjih. Mi in Španci smo namreč na pismo Fiba o suspenzu odgovorili najbolj ostro in neposredno. Zato bomo zdaj v trivrstičnem odgovoru navedli, da ne podpiramo več lige Aba v tej obliki kot obstaja zdaj ter da bomo sankcionirali klube, ki bodo nastopili v tekmovanjih, ki niso priznana s strani Fiba Europe,"
je povedal predsednik KZS Matej Erjavec.

Na novinarski konferenci je predsednik še dodal, da so bili v stiku z nekaterimi slovenskimi klubi, ki razumejo položaj zveze, hkrati pa je razkril, da potekajo pogovori z zvezami in nekdanje skupne države o novem regionalnem tekmovanju, ki bi ustrezal vsem vpletenim stranem. Podporo Fiba Europe oziroma nasprotovanje podjetju ECA, ki upravlja z Evroligo in Evropskim pokalom, je v preteklem tednu brezpogojno izrazila večina košarkarskih zvez, ki so bile suspendirane.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
27. 04. 2016 11.28
+1
Nasi so navadni hlapci! Kaj drugega tudi ni bilo za pricakovati ....
modelx
26. 04. 2016 21.11
+3
na kzs so sami popišanci. me zanima, kakšne odgovore bodo poslali španci, grki, turki, italijani, rusi. mislim, da v slogu dvignjenega prsta
User416781
26. 04. 2016 15.30
+4
Nikjer se ni možno izogniti raznim kuhinjam...