Košarka

KZS podala stališče glede suspenza FIBA

Ljubljana, 18. 04. 2016 20.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
2

Na Košarkarski zvezi Slovenije (KZS) so na redni seji izvršnega odbora obravnavali tematiko dopisa Fibe, ki je zagrozila s sankcijami za slovenske reprezentančne selekcije. KZS bo do podanega roka (20. aprila) Fibi podala odgovor, o katerem bo obvestila tudi javnost.

V ponedeljek je na svoji redni seji Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije obravnaval dopis, ki ga je v petek na predsednika KZS Mateja Erjavca naslovil izvršni direktor FIBA Europe Kamil Novak. IO KZS je zavzel naslednje stališče: "Košarkarska zveza Slovenije še vedno podpira ustanovitev FIBA lige prvakov (FIBA Champions League) in igranje naših klubov v tem tekmovanju. KZS bo na FIBA naslovila vprašanje, na osnovi česa je ta suspendirala njeno moško člansko reprezentanco iz njenih tekmovanj, glede na to, da KZS v Ligi ABA nima niti svojega deleža niti ne možnosti glasovanja za njene odločitve. KZS bo FIBA predlagala, da problematiko rešuje na relaciji med njo in Ligo ABA."

KZS bo do podanega roka (sreda, 20. aprila 2016) FIBA podala svoj odgovor, o katerem bo obvestila tudi javnost in takrat bodo organizirali novinarsko konferenco, do takrat KZS na to temo ne bo podajala izjav.

Pred dnevi so v KZS dobili dopis, v katerem Evropska košarkarska zveza Sloveniji prepoveduje nastope na tekmovanjih pod okriljem Fiba Europe, med drugim tudi na evropskem košarkarskem prvenstvu 2017, oziroma v letošnjih kvalifikacijah za to tekmovanje. V pismu, ki ga je Slovenija prejela na sedež zveze, so iz tekmovanj Fiba Europe izključeni vsi klubi in vse mlajše reprezentančne selekcije. Pod dokument se je podpisal izvršni direktor Fiba Europe Kamil Novak.

Fiba Europe je podoben ukrep izrekla tudi ostalim zvezam s področja nekdanje Jugoslavije. Tej odločitvi naj bi botrovala njihova podpora regionalni ligi Aba. Identične skrbi imajo tako še v Srbiji, Črni gori, Makedoniji, BiH, Španiji, Grčiji, Italiji, Izraelu, Turčiji, Litvi, Rusiji in na Poljskem.

Igor Kokoškov in Matej Erjavec
Igor Kokoškov in Matej Erjavec FOTO: Damjan Žibert
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

klayton66
19. 04. 2016 10.36
+1
Evropa na vseh področjih propada...in tudi v košarki ni nič drugače. Najbolje, da preostale reprezentace v FIBI izstopijo in to je to. Pa naj se slikajo...oni in njihovo EP...organizira se novo, boljše in širše prvenstvo.
PartyTime
19. 04. 2016 10.19
Naj se zmenijo in naredijo svojo ligo in prvenstvo drzav. Fiba pa naj gleda potem svede pa fince v zivo kjer jim pase...