Košarka

Laso pred derbijem z Barco znova polaskal Dončiću: Stvari se mu dogajajo zelo hitro, a se s tem dobro spopada

Madrid, 13. 12. 2017 16.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

"Luka dobro napreduje, od kar je debitiral, se je zavedal svoje odgovornosti, čeprav ima zdaj bistveno večjo vlogo kot takrat," je nove hvalnice na račun slovenskega čudežnega dečka Luke Dončića pred evroligaškim derbijem z Barcelono pel trener Reala Pablo Laso.

"Preteklo leto ste me spraševali, koliko smo odvisni od Llulla, zdaj me sprašujete po Dončiću, še prej po Ayonu. Luka dobro napreduje, od kar je debitiral, se je zavedal svoje odgovornosti, čeprav ima zdaj bistveno večjo vlogo. Luka je izjemen igralec, stvari se mu dogajajo zelo hitro, a se s tem dobro spopada," se je glasil odgovor trenerja Reala Pabla Lasa na to, kako odvisen je Real od iger slovenskega reprezentanta Luke Dončića.

Dončić ima vse bolj pomembno vlogo v Realu in je statistično gledano najboljši posameznik Reala v tej sezoni.
Dončić ima vse bolj pomembno vlogo v Realu in je statistično gledano najboljši posameznik Reala v tej sezoni. FOTO: AP

Do tega je prišlo tudi zaradi tega, ker je bil nastop Slovenca na derbiju z Barcelono pod vprašajem, a zdaj, tako Laso, o nastopu Dončića na košarkarskem el Clasicu ni več. "Facundo Campazzo je okreval, Dončić je bil po tekmi proti Murcii izjemno utrujen, za nameček je še zbolel. Dva dneva je počival, toda danes (v sredo, op. p.) je že treniral in bo pripravljen za tekmo z Barcelono," je sporočil trener belega baleta. 

Dončić je sicer pri vsega 18 letih trenutno daleč najboljši posameznik Reala, skupaj z Aleksejem Švedom pa je trenutno po statističnem indeksu uspešnosti celo na vrhu evroligaškega tekmovanja (20,91). 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User416781
14. 12. 2017 11.51
-1
Sem gledal nekaj zadnjih tekem in kar je zame moteče pri njegovi igri, je da v odločilnih trenutkih velikokrat odpove in izgublja žoge kot po tekočem traku, zelo grdo zgreši koše itd. Ko se vrnejo poškodovanci, predvidevam, da se mu bo minutaža precej znižala. Seveda pa niti približno ne menim, da ni odličen košarkaš - še posebej če upoštevamo, da ima šele 18 let. Ampak s tem "čudežem" mediji vseeno malo pretiravajo...
.::.
14. 12. 2017 12.31
pretiravajo do te mere, da zdaj že vsak teden pišejo detajlno o španskih tekmah, pred septembrom 2017 pa niso nikoli tako hiteli poročat.
ZelenGrm
13. 12. 2017 17.46
+5
ta podatek ki ste ga navedli za ''statisticni indeks'' - 20,91 so njegove točke v povprecju...