Košarka

LeBron že poleti v Houstonu? Govorice bojda niso iz trte izvite ...

Cleveland, Houston, 11. 12. 2017 17.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Združenih državah Amerike se že nekaj časa ukvarjajo s prihodnostjo največjega zvezdnika košarkarske lige NBA LeBrona Jamesa. Član podprvakov Cleveland Cavaliers bi lahko že poleti zamenjal sredino in še drugič v karieri zapustil svoj domači klub, so prepričani nekateri ameriški mediji.

James (v sredini) prodira mimo Gorana Dragića in Justisa Winslowa.
James (v sredini) prodira mimo Gorana Dragića in Justisa Winslowa. FOTO: AP

Konec meseca bo LeBron James dopolnil že 33 let, zvezdnik lige NBA pa je že nekaj časa odkrito nezadovoljen nad vodstvom Cleveland Cavaliers, ki po njegovem mnenju ni storilo dovolj za okrepitev igralskega kadra. Konjeniki, prvaki iz leta 2016, ko so z Jamesom slavili prvi naslov v zgodovini franšize, so po ocenah Jamesa preveč zaostali za ostalimi najmočnejšimi klubi v Severni Ameriki, delodajalce pa je ameriški reprezentant tudi opozoril, da mora pri že precej častitljivi starosti preprosto izkoristiti vsako sezono, ki mu je na najvišji ravni še ostala. Zanj sicer velja, da je iz sezone v sezone boljši, toda osebna priznanja mu očitno ne pomenijo toliko kot nekaterim. Želi si boriti za naslove in čeprav gre Clevelandu po slabem začetku sezone zdaj povsem spodobno, čakajo pa še na okrevanje Isaiaha Thomasa, je kadrovski zaostanek za Boston Celtics, Golden State Warriors, San Antonio Spurs, Oklahomo City Thunder in Houston Rockets viden. Konjeniki niso v najožjem krogu kandidatov za naslov v tej sezoni, v boj za nov prstan pa bi se James, trikratni prvak lige NBA (dvakrat je bil najboljši kot član Miami Heat), lahko podal v vrstah raket iz Houstona.

V zadnjem času so Jamesa povezovali tudi z mladima ekipama Philadelphie 76ers in Los Angeles Lakers, a Houston lahko po ocenah ameriških kolegov enemu najboljših košarkarjev vseh časov ponudi veliko več. Ekipa, ki jo z mesta generalnega direktorja vodi Daryl Morey, seveda računa na Chrisa Paula, ki je Jamesov dober prijatelj, v svojih vrstah pa ima še enega asa Jamesa Hardna. S tega stališča so rakete za Jamesa prava destinacija, menijo v ZDA, saj jih imajo za najboljši približek vsemogočnim bojevnikom iz Oaklanda, ki so v lanski končnici v finalni seriji odpihnili Jamesa in druščino. O povezovanju Jamesa s Houstonom je poročal tudi USA Today, v taboru Rockets bojda vlada precejšnja samozavest in prepričanje v to, da bo "Kralj James" na koncu res izbral njih. Pri USA Today pišejo o "zelo realni možnosti", da bi do Jamesove selitve v Teksas res prišlo, čeprav bi morali Rockets opraviti veliko sprememb na hierarhični lestvici igralcev oziroma pri plačah. Američani opozarjajo, da bo v vsakem primeru odločala želja košarkarja. Če si igralec res želi prestopiti, potem znajo klubi rešiti še tako zapletene zagate, pišejo ameriški kolegi. Še posebej, če je ta igralec LeBron James ...

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Neznate
11. 12. 2017 17.29
+0
HA HA HA niso v najožjem krogu favoritov za naslov? Od kje vam pa ta modrost... Letošnja ekipa popolna ekipa, bo v playoffu težko premagljiva... Kakšen Boston...