Košarka

Liga Aba tudi brez Zlatoroga, Laščani stavijo na razvoj in uveljavljanje mladih

Laško, 29. 07. 2016 18.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko je pred dnevi vodstvo regionalnega tekmovanja, lige Aba, sporočilo, da v prihajajoči sezoni v tekmovanju ne bosta sodelovala slovenski prvak Helios Suns in košarkarji Uniona Olimpije, ki so sicer dobili posebno vabilo, je zdaj jasno, da v ligi ne bo niti Zlatoroga.

Ligi Aba sta se odpovedala oba finalista zadnje sezone državnega prvenstva.
Ligi Aba sta se odpovedala oba finalista zadnje sezone državnega prvenstva. FOTO: Aljoša Kravanja

Iz tabora Laškega so v petek v javnost poslali uradno sporočilo o zavrnitvi vabila. "Potem ko smo v KK Zlatorog Laško kot finalisti državnega prvenstva šele po odpovedi nekaterih klubov prejeli vabilo za nastopanje v ligi Aba za sezono 2016/17, smo v vodstvu kluba morali narediti hitro, a kolikor je bilo mogoče temeljito analizo o tem, ali bi bilo s proračunom, ki ga imamo na voljo, smiselno sodelovati v tekmovanju moštev, katerih finančne zmožnosti so precej večje od naših," so v pojasnilu na spletni strani pojasnili Laščani.

"Pred dokončno odločitvijo smo se obrnili še na našega generalnega sponzorja, podjetja Pivovarna Laško Union d.o.o., a ker imamo z njim že podpisano trdno, dolgoročno in za slovenske razmere vsekakor zavidanja vredno pogodbo do leta 2018, smo z razumevanjem morali sprejeti njegovo obrazložitev, da nam dodatnih sredstev za sodelovanje v Ligi Aba ne more omogočiti," so še zapisali v Zlatorogu.

Dodali so, da sta vodstvo kluba in upravni odbor še enkrat preverila možnosti, da bi klub navzlic finančnim omejitvam poskusili v regionalnem tekmovanju. A so se določili, da bodo dali prednost razvoju, uveljavljanju mladih v domačih tekmovanjih ter mednarodnemu tekmovanju Alpe Adria. Upajo pa, da bodo z dobrim delom, rezultati in dodatnimi sredstvi v ligi Aba lahko zaigrali v prihodnjih sezonah.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.