Košarka

VIDEO: Luka Dončić z najboljšim indeksom (neuradni) MVP rednega dela Evrolige

Madrid, 07. 04. 2018 12.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
2

Košarkarski biser Luka Dončić je postal prvi Slovenec, ki je redni del Evrolige končal z najvišjim statističnim indeksom uspešnosti, hkrati pa je pri devetnajstih letih tudi najmlajši, odkar se učinkovitost meri prek seštevka vseh košarkarskih prvin.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Luka Dončić je imel v rednem delu evroligaškega tekmovanja, v tridesetih krogih, na tekmo povprečje 16,9 točke, 4,8 skoka, 4,6 podaje in 1,2 pridobljene žoge - indeks 22,7. Real Madrid je osvojil peto mesto, tako da se bo v četrtfinalu na tri zmage pomeril s Panathinaikosom, prednost domačega terena ima v tej seriji grško moštvo (igrajo po sistemu 2-2-1).

Dončić je hkrati tretji strelec Evrolige za Rusom Aleksejem Švedom (indeks 21,4) in Francozom Nandom de Colojem (17,1). Slednji je prav tako drugi po statističnem indeksom (20,2), tretji pa je Šved (20). Dončić je bil v tej sezoni štirikrat MVP kroga, hkrati pa je imel petkrat statistični indeks 35 ali višji. Ljubljančan naj bi po napovedih iz njegovega tabora sodeloval letos na naboru lige NBA, kjer si lahko obeta, da bo izbran precej visoko v prvem krogu. Dončić je že večkrat dejal, da si želi igrati v najmočnejši ligi na svetu.

Evroliga priznanja za MVP rednega dela ne podeljuje, saj najboljšega igralca tekmovanja izbira le po zaključnem turnirju četverice, ki bo letos od 18. do 20. maja v Beogradu. V zadnjih treh sezonah so naziv najboljšega igralca osvojili (trenutno poškodavani) Španec Sergio Llull, Nando de Colo in v sezoni 2014/15 Srb Nemanja Bjelica.

Luka Dončić
Luka Dončić FOTO: AP

Slovenija bo imela poleg Dončića in Anthonyja Randolpha v končnici Evrolige še enega predstavnika, Bena Udriha (na enajstih tekmah povprečje 11 minut in 3,2 točki), ki je z Žalgirisom osvojil šesto mesto, tako da se bo v četrtfinalu, ki se začne 17. in 18. aprila, pomeril s podprvakom Olympiacosom iz Pireja. Preostala para sta CSKA Moskva - Himki Moskva ter Fenerbahče Istanbul - Baskonia Vitoria.

Brose Bamberg (11-19), za katerega je Aleksej Nikolić povprečno igral dobrih dvanajst minut (2,6 točke), je Evroligo končal na dvanajstem mestu, Crvena zvezda Alena Omića (8,4 točke, 3,9 skokov) je bila štirinajsta, zadnje šestnajsto mesto pa je zasedel Anadolu Efes Zorana Dragića, ki je se je februarja huje poškodoval, do tedaj pa je imel povprečje dobrih deset točk in bil januarja MVP kroga.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

xxdrgregoryhouse
07. 04. 2018 13.53
+3
v NBA bo postal še boljši
KomentatorPolde
07. 04. 2018 13.30
+3