Maljkovićev (dokončni) seznam brez Bečirovića, E. Lorbka, Smodiša, Brezca, Vujačića ...

Selektor Božidar Maljković je v Zrečah predstavil skrčen seznam reprezentantov, ki bodo Slovenijo zastopali na evropskem prvenstvu med 4. in 22. septembrom. Seznam se je s 24 imen skrajšal na 16 imen, končna dvanajsterica pa bo znana konec avgusta.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Slaba dva meseca pred začetkom evropskega prvenstva je slovenski selektor Božidar Maljković skrčil seznam kandidatov, ki bodo čez dva tedna začeli priprave. Maljković je prvi seznam s 34 imeni objavil 10. februarja, tokrat pa je predstavil ožje kandidate za nastop na tekmovanju. Delo so mu delno olajšali nekateri košarkarji, ki so odpovedali sodelovanje. Tako na evropskem prvenstvu ne bo Sanija Bečirovića, Erazma Lorbka, Matjaža Smodiša in Primoža Brezca. Že na prvem seznamu ni bilo Saše Vujačića.

Božidar Maljković - 5

Božidar Majlković je podal končni seznam za EP. (Foto: Miro Majcen)

Maljković je danes skrčil seznam na 16 košarkarjev, ki se bodo udeležili priprav, 12 igralcev, ki bodo branili slovenske barve na EuroBasketu, pa bo znanih konec avgusta. Na seznamu selektorja so ostali: organizatorji igre Beno Udrih, Goran Dragić, Jaka Lakovič; branilci Jaka Blažič, Zoran Dragić, Klemen Prepelič; krila Boštjan Nachbar, Edo Murić, Domen Lorbek, Luka Lapornik; krilni centri Jure Balažič, Jaka Brodnik, Gezim Morina in centri Mirza Begić, Uroš Slokar in Gašper Vidmar.

"To je ekipa, ki je strateško dobro sestavljena. V vsakem trenutku je treba misliti na jutri. Težko smo se odločili, a smo raje izbirali mlajše igralce. Za mojim izborom stoji strategija zmagovanja," je seznam komentiral slovenski selektor. "Zelo dobro se počutim v Sloveniji, ob igralcih in s strokovno ekipo, komaj čakam, da se začnejo priprave. Naše vezi so že skoraj družinske, pred letom dni smo to zgodbo začeli. Nečesa nam septembra nihče ne more vzeti, to sta borbenost, entuziazem, vsaka minuta je programirana," je ob predstavitvi seznama še dejal Maljković.

Beno Udrih je pred meseci vodstvu KZS zagotovil, da bo prav gotovo igral na evropskem prvenstvu. Podpisi pogodb v NBA so pred vrati, začeli naj bi se 8. julija, selektor Maljković pa je dejal, da verjame, da bo Udrih zaigral za reprezentanco. Udrih je selektorju le sporočil, da če ne bo imel kluba, da bi ga reprezentanca še malo počakala, da dobi klub, vendar pa njegovo igranje za reprezentanco ni pod vprašajem.

Beno Udrih, Božidar Maljković, Matej Avanzo

Beno Udrih, Božidar Maljković in Matej Avanzo (Foto: KZS)

Priprave ekipe se bodo začele čez 14 dni, trajala bodo 47 dni, od tega bo šest dni prostih. Po načrtu bo ekipa opravila 50–60 treningov, odigrala 12 pripravljalnih tekem in opravila dve testiranji – 24. julija in 20. avgusta. Priprave bodo večinoma v Sloveniji, z izjemo treh dni turnirja v Beogradu, medijski dan sledi 27. julija v Ljubljani na Ježici. Vstopnice za pripravljalne tekme so že na voljo. Begić in Nachbar se bosta ekipi namesto 19. pridružila 23. julija.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 75
 
vrhncan 06.07.2013 23:14:47
use pozicije so kr močne edin 4 je pa orng švoh drgača pa medalja je naša :))
Več komentarjev