Košarka

Marinović se bo hladil pet tekem, za Union Olimpijo skupaj 2000 evrov kazni

Ljubljana, 12. 05. 2015 11.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Komisar košarkarske lige Telemach je sporočil kazni za člane Uniona Olimpije zaradi nešportnega vedenja po porazu proti Heliosu. Ljubljančani bodo zaradi dogodkov po tekmi v Domžalah skupaj plačali 2000 evrov kazni.

Marko Marinović (desno) bo prisilno počival na petih tekmah.
Marko Marinović (desno) bo prisilno počival na petih tekmah. FOTO: Damjan Žibert

Najstrožjo kazen je komisar naložil Marku Marinoviću. Organizator igre 'zmajev', ki je zakrivil usodno osebno napako nad Juretom Pelkom ob metu za tri točke, se bo moral hladiti kar pet tekem, ob tem pa bo v blagajno prispeval 500 evrov kazni. Prav toliko bo plačal tudi Klemen Prepelič, ki bo prisilno počival tri tekme. Izkušeni Goran Jagodnik in trener Memi Bečirović sta prejela tri tekme kazni. Jagodnik bo moral plačati 300 evrov kazni, Bečirović pa še dodatnih 100 evrov. Skupaj bodo tako člani Uniona Olimpije plačali okroglih 2000 evrov kazni.

Sklepi, ki jih je sprejel komisar lige:

1. Igralec Marko Marinović (KK Union Olimpija) se zaradi izključitve in nešportnega vedenja ob izključitvi kaznuje s prepovedjo nastopa na petih tekmah in z denarno kaznijo 500,00 EUR.
2. Igralec Klemen Prepelič (KK Union Olimpija) se zaradi nešportnega vedenja ob zaključku tekme kaznuje s prepovedjo nastopa na treh tekmah in z denarno kaznijo 500,00 EUR.
3. Igralec Goran Jagodnik (KK Union Olimpija) se zaradi nešportnega vedenja ob zaključku tekme in komentiranja sojenja v javnosti kaznuje s prepovedjo nastopa na dveh tekmah in z denarno kaznijo 300,00 EUR.
4. Igralec Gregor Hrovat (KK Union Olimpija) se zaradi nešportnega vedenja ob zaključku tekme kaznuje s prepovedjo nastopa na dveh tekmah in z denarno kaznijo 300,00 EUR.
5. Trener Memi Bečirović (KK Union Olimpija) se zaradi komentiranja sojenja v javnosti kaznuje s prepovedjo vodenja ekipe na treh tekmah in z denarno kaznijo 400,00 EUR.
6. Zaradi zaključka tekmovalne sezone 2014 /2015 za člansko ekipo se kazni prepovedi nastopanja oziroma vodenja ekipe v skladu z 99. členom Tekmovalnih propozicij prenesejo v tekmovalno sezono 2015 /2016.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik1175947
12. 05. 2015 12.42
+1
Dobro, strinjam se, da kazni za nešportno vedenje morajo biti, poraja pa se vprašanje, zakaj o sodnikih, ki so povzročili izgrede, ni niti besedice. Sprašujem se, koliko časa bodo sodniki "nedotakljivi" in koliko časa še na njihov račun, kljub očitnim napakam, nihče od prizadetih ne bo smel izreči kritične besede? In da ne bo pomote, nisem navijač Olimpije, moti me predvsem to, da so sodniki vedno nedotakljivi, kljub svojim dokazljivim in dokazanim napakam. Seveda slednje velja za vse športe.
Hachi
12. 05. 2015 14.50
+10
sodnik ti ne more pokrasti 30 pik, za kolikor bi morala Olimpija razbiti Helios. da ne omenjam zadnjega prekrska, ki se je videl z vesolja. no, videli so ga vsi, ki so kdaj igrali kosarko. prekrsek je bil tako pri stiku z roko, kot s telesom. tak, da sam bi osebno kosarkarje Olimpije kaznoval se z neplacilom parih plac,ker to kar kazejo na parketu, ni vredno niti minusa, ki ga delajo. Si ne predstavljam, da bi bil Sagadin trener, ker bi jih zgonil tak, da bi se cez en teden iskali sapo.
lookaaa
12. 05. 2015 12.36
+6
sam nisem ne navijac, olimpije, ne heliosa, zato mi je viselo dol, kdo zmaga. faul se ji zdel pravicno dosojen, zato je prav, da se vroceglavneze malce ohladi.