Košarka

Miha Zupan tudi uradno postal član domžalskega Heliosa

Domžale, 31. 07. 2017 10.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Miha Zupan, aktualni član slovenske košarkarske reprezentance gluhih, ki je na olimpijskih igrah v turškem Samsunu osvojila končno 6. mesto, je tudi uradno okrepil vrste domžalskega Heliosa. Izkušeni Ljubljančan se tako po osmih letih vrača na klubsko košarkarsko sceno v Sloveniji.

Vodstvo Helios Suns želi znova sestaviti močno zasedbo, s katero bi bili bolj konkurenčni v ligi za prvaka v naslednji klubski sezoni. Ena takšnih potez, ki potrjuje to tezo, je zagotovo prihod 34-letnega občasnega slovenskega reprezentanta in hkrati aktualnega člana naše izbrane vrste gluhih Mihe Zupana, ki se po dolgih osmih letih tako vrača na slovenske košarkarske parkete.

Miha Zupan se po osmih letih vrača na slovensko košarkarsko sceno.
Miha Zupan se po osmih letih vrača na slovensko košarkarsko sceno. FOTO: KZS

Z igranjem v Grčiji (Trikala), Rusiji (Spartak), Turčiji (Turk Telekom, Usak, Afyon) in Romuniji (Oradea) je imel Zupan zavidanja bogato mednarodno kariero, zdaj pa bo vsaj za leto dni oblekel dres Helios Sunsev. "Navdušen sem, da se po letih potikanja naokoli spet vračam v Slovenijo. Čas je, da še doma vrnem nekaj od izkušenj, ki sem jih pridobil v tujini. Za Helios sem se odločil, ker vidim izziv v sodelovanju z njihovo mlado ekipo, polno perspektivnih fantov. Verjamem, da jim lahko s svojimi izkušnjami pomagam pri nadaljnjem razvoju. Tudi s trenerjem se že dobro poznava in verjamem, da bomo spisali pravo zgodbo," je ob sklenitvi sodelovanja z domžalskim klubom povedal Miha Zupan.

Za slovensko košarkarsko reprezentanco je nazadnje nastopil na zadnjem evropskem prvenstvu leta 2015, igral pa je tudi na dveh svetovnih prvenstvih, leta 2010 v Turčiji in 2014 v Španiji. Izreden borec na parketu, ki je skozi kariero premikal svoje meje in meje gluhih v vrhunskem športu, je seveda glavni obraz slovenske košarkarske reprezentance gluhih, s katerimi je osvajal medalje na evropskih in svetovnih prvenstvih ter olimpijskih igrah. Zdaj bo s svojim bogatim znanjem in izkušnjami pomagal Domžalčanom, ki bodo tudi v prihajajoči sezoni nadaljevali z lansko zgodbo uveljavljanja mladih, perspektivnih košarkarjev.

"Ne le, da gre za enega najboljših slovenskih košarkarjev v zadnjem desetletju, ki v Domžale prinaša izredno kvaliteto na oba položaja bližje koša, ampak gre tudi za izjemnega človeka, ki bo s svojimi izkušnjami še kako pripomogel k razvoju naših mladih košarkarjev, ki šele dobro stopajo na resno košarkarsko pot," pa je ob sklenitvi sodelovanja dodal predsednik kluba. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bema1201
31. 07. 2017 12.57
+1
Odličen košarkar in dober človek.