Košarka

Na španskem seznamu za tekmo s Slovenijo v Stožicah tudi NBA-jevec Hernangomez

Madrid, 12. 06. 2018 12.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jan Krstovski
Komentarji
2

Selektor španske košarkarske reprezentance Sergio Scariolo je objavil seznam 24 igralcev, na katere bo računal za naslednji preizkušnji v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Španija bo 28. junija s prenosom na Kanalu A in VOYO obiskala ljubljanske Stožice tudi s članom ameriške ekipe Denver Nuggets Juanom Hernangomezom.

Hernangomez (na fotografiji) je v minuli sezoni v NBA odigral 25 tekem in povprečno dosegal 3,3 točke za Denver.
Hernangomez (na fotografiji) je v minuli sezoni v NBA odigral 25 tekem in povprečno dosegal 3,3 točke za Denver. FOTO: AP

Sergio Scariolo je objavil razširjen seznam košarkarjev, ki ga bo pred naslednjima kvalifikacijskima tekmama s Slovenijo in Belorusijo še skrčil. Zaenkrat je v španski reprezentanci 24 košarkarjev, le najboljši pa bodo dobili vabilo na zbor, ki bo 24. junija v Madridu. Dan kasneje bodo v Guadalajari na sporedu prvi treningi ekipe, ki je enkrat osvojila svetovni in trikrat še evropski naslov prvakov.

Scariolo bo za gostovanje v Ljubljani, ki ga boste lahko 28. junija pospremili na Kanalu A in VOYO, skorajda zagotovo računal tudi na člana Denver Nuggets Juana Hernangomeza in člana evropskega prvaka Reala Madrida Santija Yusto. To je morda dober znak za prihod njegovih soigralcev Luka Dončića in Anthonyja Randolpha, potem ko je Dončić že namignil, da bi se lahko udeležil tokratnih preizkušenj ‒ Slovenija po tekmi s Španijo v Ljubljani gosti še Črno goro (1. julij).

Seznam igralcev (klub/število nastopov):

Alberto Abalde (Valencia Basket/3), Pablo Aguilar (Herbalife Gran Canaria/37), Francis Alonso (UNC Greensboro/0), Victor Arteaga (Movistar Estudiantes/5), Jonathan Barreiro (Tencyconta Zaragoza/1), Javier Beiran (Iberostar Tenerife/2), Dario Brizuela (Movistar Estudiantes/0), Victor Claver (FC Barcelona Lassa/134), Quino Colom (UNICS Kazan/6), Alberto Diaz (Unicaja Malaga/2), Dani Diez (Unicaja Malaga/7), Jaime Fernandez (Morabanc Andorra/6), Juan Hernangomez (Denver Nuggets/16), Nacho Llovet (Monbus Obradoiro/5), Pierre Oriola (FC Barcelona Lassa/18), Oriol Pauli (Herbalife Gran Canaria/4), Xavi Rabaseda (Herbalife Gran Canaria/16), Sergio Rodriguez (CSKA Moskva/144), Sebas Saiz (San Pablo Burgos/11), Rodrigo San Miguel (Iberostar Tenerife/2), Fran Vazquez (Iberostar Tenerife/37), Edgar Vicedo (Movistar Estudiantes/3), Guillem Vives (Valencia Basket/32), Santi Yusta( Real Madrid/0).

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hachi
12. 06. 2018 17.10
+2
ni problem v Hernangomezu, ampak v obrambi na Colomu in Vasquezu. Pa se Srgio bo zraven, tako da bo brez Doncica nasa vrsta kar trpela.
Deko
12. 06. 2018 15.41
+4
ja ta hernangomez je nevarn že sam k je visok..