Košarka

Nadebudni zamejski Slovenec Rafael Baldassi novi član Sixt Primorske

Koper, 26. 07. 2017 09.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo Sixta Primorske se je lotilo zelo ambicioznega projekta, kar nenazadnje potrjujejo številne (zveneče) okrepitve v zadnjih dneh. Novi član koprskih "tigrov" je postal nadebudni zamejski Slovenec Rafel Baldassi, ki je podpisal triletno pogodbo.

Moštvo Sixta Primorske nadaljuje s sestavo ekipe na daljši rok. Triletno pogodbo s »tigri« iz Kopra je podpisal Rafael Baldassi, 19-letni branilec, ki je košarkarsko znanje pilil tudi v Združenih državah Amerike. Baldassi, zamejski Slovenec iz Barkovelj, ki je v italijanski Furlaniji Julijski krajini nosil drese ekip Pallacanestre iz Trsta, Brega, Libertasa iz Gonarsa ter videmskega CBU, se je pred dvema letoma preselil v ZDA. Čez lužo je bil najprej član višješolskega zavoda Zion Lutheran Christian School iz Miamija, leto kasneje pa je prejel ponudbo višješolskega zavoda Mount Zion Christian Academy v Severni Kalorini.

Rafael Baldassi je okrepil vrste KK Sixt Primorska. Foto: Osebni arhiv Rafael Baldassi
Rafael Baldassi je okrepil vrste KK Sixt Primorska. Foto: Osebni arhiv Rafael Baldassi FOTO:

Na začetku letošnjega poletja se je Baldassi mudil tudi na pripravah slovenske moške reprezentance do 20. leta. Pred začetkom nove sezone je imel več ponudb za igranje košarke v Evropi in za nadaljevanje študija na eni od ameriških univerz, nazadnje pa je s Sixtom Primorsko podpisal triletno pogodbo. "Zelo vesel in srečen sem, da sem se pridružil vrstam KK Sixt Primorske. Z ekipo sem se spoznal že na junijskih treningih in že od prve minute srečanja z ostalimi igralci in predstavniki kluba sem imel odličen občutek. Komaj čakam, da se zberemo in se začnemo pripravljati na prihajajočo sezono. Celotna organizacija KK Sixt Primorska ima jasno zastavljene cilje in vizijo. To me je na koncu prepričalo, da se preselim v Koper in postanem 'tiger'," zadovoljstva ob podpisu triletne pogodbe s Sixt Primorska ni skrival nadarjeni Baldassi.

Walter Jeklin, direktor KK Sixt Primorska, pa je povedal: "Rafael je na treningih prikazal izjemno voljo, podkrepljeno s pogumom in veliko željo po napredku. Ker se je bil pripravljen Sixt Primorski zavezati za daljše obdobje in ker se zaveda, da se bo lahko ob izkušenejših igralcih uspešno kalil, smo se odločili z njim podpisati triletno pogodbo. Hkrati je Baldassijev prihod za nas izjemnega pomena tudi, ker gre za zamejskega Slovenca, kar sodi k usmeritvi vodstva kluba, ki si želi v projekt vključiti tudi slovensko manjšino na italijanski strani meje."

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ljimonad
26. 07. 2017 17.00
+1
ma tem kekcem v kopru se je čikst spipalo. nabavili so že šest branilcev, kaj bodo igrali z tremi žogami hkrati?
mejacrnikal
27. 07. 2017 12.07
-1
MAC88mac
26. 07. 2017 10.17
+2