Košarka

VIDEO: Namesto petelinovega še kar traja zmajevo leto: Dragić z Miamijem slavil 12-ič v nizu

Milwaukee, New York, Indianapolis, Oakland, 09. 02. 2017 07.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Košarkarji ekipe Miami Heat slovenskega reprezentanta Gorana Dragića so svoj zmagoviti niz s sredinim slavjem v Milwaukeeju podaljšali na 12 tekem (106:88). Dragić je zbral 16 točk in sedem podaj, Hassan Whitesideje blestel s 23 točkami in kar 16 skoki, Miami pa se je moral spet znajti brez poškodovanega igralca: Dion Waiters ima zvit gleženj.

Miami Heat meljejo naprej: Goran Dragić je s svojo ekipo v severnoameriški ligi NBA podaljšal zmagoviti niz na 12 zaporednih tekem. Na gostovanju pri Milwaukee Bucks je namreč vročica zmagala s 106:88, Dragić pa je k zmagi prispeval 16 točk, od tega jih je 13 dosegel že v prvem polčasu. Milwaukee ni imel sreče, saj so Bucks v tretji četrtini ostali brez poškodovanega ključnega igralca Jabarija Parkerja, ki si je načel koleno. Hassan Whiteside je k zmagi Miamija, ki je imel vse od začetka tekmo popolnoma pod nadzorom, ko je povedel s 15:2, prispeval 23 točk in 16 skokov, James Johnson pa je s klopi dodal 20 točk. Tretja tekma od štirih v gosteh Miami čaka v petek, ko se bodo pomerili z Brooklyn Nets. "Ko vidimo kogarkoli, da pade po tleh, se zdrznemo. Upajmo, da je z njim (Parkerjem, op. a.) vse v redu," se je kljub zadovoljstvu ob zmagi na nasprotnega košarkarja spomnil trener Miamija Erik Spoelstra. Več bo znanega po podrobnejših pregledih, a način, na katerega je zakričal Parker, ne daje dobrih obetov. Medtem, ko je Johnson zablestel s kar 20 točkami s klopi, je tam ostal branilec vročice Dion Waiters, ki zaradi načetega gležnaj ni zaigral. Miami je hitro povedel s 15:2, v prvi četrtini pa so Milwaukeeju dovolili le 33-odstotni met. Whiteside je že v prvem polčasu zbral 17 točk in enajst skokov, gostje so takrat vodili s 55:44.

Vročica je tekmo odigrala brez načetega Diona Waitersa (na fotografiji z Dragićem in soigralci).
Vročica je tekmo odigrala brez načetega Diona Waitersa (na fotografiji z Dragićem in soigralci). FOTO: AP

"Zmaj" Dragić je bil prav tako zelo razpoložen v prvih 24 minutah, ko je dosegel večino od svojih 16 točk in večkrat lepo prodrl skozi osrčje domače obrambe, ki je bila zadnja, ki je davnega 13. januarja na tem istem parketu uspela premagati Miami. "Morali smo izvrstno začeti. Imajo fante, ki so zares dolgi, zato smo morali priti na igrišče z izvrstnim začetkom," se je glasil komentar Whitesida. Eden izmed "dolginov", All-Star igralec Giannis Antetokounmpo, je prispeval 22 točk in osem skokov, a to ni bilo dovolj za jelene, ki so nato objokovali še poškodbo Parkerja, ki je imel isto koleno poškodovano že pred dvema letoma. Poškodba zvezdnika je presekala njegovo ekipo in navijače, Miami pa ni imel težkega dela do konca obračuna in mirno ohranil več kot deset točk naskoka. "O nizu zmag ne bom govoril. Bolj gre za to, da je skupina igralcev prišla v formo in da je ekipa dobila identiteto ter sprejela eden drugega, sprejela kulturo, sprejela branjenje z namenom," je bil po obračunu jasen Miamijev trener Spoelstra, medtem ko trener domačih Jason Kidd sploh ni spregovoril z mediji, kot so kasneje pojasnili iz kluba, je šlo za "košarkarski pogovor", ki je trajal več kot 40 minut ... "Že pred sezono smo vedeli, da imamo nekaj posebnega v moštvu; le vse skupaj je moralo klikniti," je po dvanajsti zaporedni zmagi za časnik Miami Herald v slačilnici dejal Dragić. Z novo zmago Miami le še dve tekmi zaostaja za Detroit Pistons, ki držijo zadnje, osmo mesto v boju za končnico vzhodne konference.

Pistons so doma gostili Los Angeles Lakers in zmagali s 121:102; štiri minute na voljo za igro je dobil tudi Slovenec Beno Udrih, ki je k zmagi prispeval dve podaji, zgrešil pa dva meta na koš. Golden State Warriors so si opomogli po minulem porazu proti Sacramento Kings in se v domači dvorani v Oaklandu znesli nad oslabljenimi Chicago Bulls; zmagali so s 123:92. Klay Thompson je proslavil 27. rojstni dan s šestimi trojkami, skupno pa je k zmagi prispeval 28 točk. Kevin Durant je dodal 22 točk, deset skokov in sedem podaj, Draymond Green pa 19 točk. Stephen Curry je imel miren večer za svoje visoke standarde; po 16 zaporednih tekmah, na katerih je vsakič dosegel vsaj po 20 točk, je tokrat končal pri 13-ih. To ni bilo ključno proti oslabljenim bikom, ki so pogrešali poškodovanega Jimmyja Butlerja ter obolelega Dwyana Wada. Prvaki lige Cleveland Cavaliers so prekinili niz sedmih zaporednih zmag Indiane in v Indianapolisu zmagali s 132:117. Kyrie Irving in Kyle Korver sta vsak dosegla po 29 točk, LeBron James pa jih je k zmagi dodal 25. New York Knicks so gostili Los Angeles Clippers, ki so zmagali s 119:115, a Slovenec Saša Vujačić je v dresu kratkohlačnikov obsedel na klopi. Tekma je vseeno minila povsem v znamenju dogodkov na tribuni, kjer se je legendarni kratkohlačnik in že večkrat problematični Charles Oakley želel spustiti v fizični obračun z lastnikom kluba Jamesom Dolanom, a se je vse končalo pri prerivanju z reditelji in ‒ kazenski ovadbi. Oakley je v zapisniku zanikal, da je prišlo do kakršnega koli napada na Dolana, Madison Square Garden pa je ob odhajanju iz mitske dvorane glasno skandiral 53-letnemu veteranu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Nekoč je bil naš velik košarkar in upamo, da si bo priskrbel profesionalno pomoč," so sporočili iz Oakleyjeve nekdanje ekipe. Oakley je na tekmi sedel neposredno za lastnikom moštva Dolanom, s katerim sta v sporu že vrsto let. Iz tabora kratkohlačnikov so še sporočili, da se je Oakley do njega vedel "skrajno žaljivo in neprimerno" in čeprav so Oakleyja s sedeža potegnili varnostniki, so gledalci navdušeno vzklikali: "Oakley, Oakley, Oakley!" Preden so ga aretirali in vklenili policisti, je Oakley še bolj pobesnel. Na sceno je prihitel še predsednik moštva Phil Jackson in ga skušal pomiriti, a na koncu so ga iz dvorane vseeno odvlekli policisti. Vzdušje v taboru Newyorčanov je tako še naprej zelo slabo, priljubljeno moštvo je iz leta v leto v večji krizi, iz katere se zaenkrat ni uspelo izviti niti pod vodstvom nekdaj šampionskega trenerja Chicago Bulls in Los Angeles Lakers. Da bo kar sam pomagal "spakirati kovčke" Jacksonu, je javno zdaj napovedal tudi eden najslavnejših navijačev Knicks, filmski režiser Spike Lee.

Izidi:

Milwaukee Bucks ‒ Miami Heat 88:106
(Goran Dragić: 16 točk, 4 skoki, 7 podaj v 34 minutah za Miami)

New York Knicks ‒ Los Angeles Clippers 115:119
(Saša Vujačić: ni igral za New York)

Detroit Pistons ‒ Los Angeles Lakers 121:102
(Beno Udrih: 2 podaji v 4 minutah za Detroit)

Philadelphia 76ers ‒ San Antonio Spurs 103:111
Indiana Pacers ‒ Cleveland Cavaliers 117:132
Brooklyn Nets ‒ Washington Wizards 110:114 (podaljšek)
Atlanta Hawks ‒ Denver Nuggets 117:106
Memphis Grizzlies ‒ Phoenix Suns 110:91
New Orleans Pelicans ‒ Utah Jazz 94:127
Minnesota Timberwolves ‒ Toronto Raptors 112:109
Golden State Warriors ‒ Chicago Bulls 123:92
Sacramento Kings ‒ Boston Celtics 108:92

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Baletka
09. 02. 2017 22.20
+0
udrih pa spet na starih tirih, s povprečjem 1min pa še malo na tekmo, 2 šuta, 2 zgrešena, 2 podaje, ker žoga mora kdaj tut iz rok.. hahah
ochi
09. 02. 2017 11.57
-6
.434 ekipa pa 12 zaporednih zmag. kaj se grejo teli židje v nba?
sejvam
09. 02. 2017 09.52
+5
Zmajevo leto? Kaj ni bilo prejšnje leto v znamenju opice?? Spet ena od večjih cvetk 24ur
Denis Gojkovi?
09. 02. 2017 19.32
+4
Goran Dragić - Gogi - The Dragon...Zdej pa mal možgane uporab.
Maxx365
09. 02. 2017 09.44
+11
bravo Gogi, življenjska forma, kar tako naprej