Košarka

Namesto Rebca pripeljali Marinovića

Ljubljana, 11. 09. 2014 07.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo košarkarskega kluba Union Olimpija bo v kratkem sestavilo igralsko križanko za novo tekmovalno leto. Zadnji novinec v zmajevem gnezdu je organizator igre Marko Marinović, ki je v lanski sezoni nastopal za Radnički iz Kragujevca.

"Znano je, da smo si na tem igralnem mestu sprva želeli domačega Matica Rebca, a se je njegov matični klub na koncu odločil, da ga zadrži in ozreti smo se morali drugam. Odločili smo se poiskati bolj izkušenega igralca, ki mu ni tuje nastopanje v Evropi in ligi ABA. Domače rešitve so se izkazale za finančno nedosegljive, Marinović, ki je ravno postal prost igralec, pa je našo ponudbo z veseljem sprejel. Marka Marinovića poznamo že dalj časa in je bil naša želja že pred preteklo sezono. Gre za pravega organizatorja igre in še lani prvega podajalca EuroCupa ter enega boljših igralcev v ligi ABA z bogatimi izkušnjami in številnimi osvojenimi naslovi. Verjamemo da bo v dobro pomoč naši mladi ekipi," je ob sklenitvi dogovora z najnovejšo okrepitvijo Uniona Olimpije povedal trener zmajev Aleš Pipan.

Matic Rebec bo ostal v Domžalah.
Matic Rebec bo ostal v Domžalah. FOTO: Damjan Žibert

Nekdanji srbski reprezentant Marko Marinović je bil nazadnje Radničkega iz Kragujevca. 31-letnik je v pretekli sezoni izenačil rekord EuroCupa s 15 uspešnimi podajami na eni sami tekmi. V sezoni 2013/2014 je bil tudi prvi podajalec srbske lige in drugi v ligi ABA. Srbski organizator igre, ki je z Zmaji podpisal enoletno pogodbo, je lani v EuroCupu povprečno dosegal 12,9 točke, 2,9 skoka in 8,6 podaje. V Ligi ABA se je izkazal s povprečjem 13,3 točke, 3,2 skoka in 7,1 podaje na tekmo, v srbski ligi pa 12,3 točke, 2,4 skoka in 6,6 podaje na tekmo.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Slovenska_košarka
11. 09. 2014 11.41
+4
Čestitke Olimpiji za takšno okrepitev.