Košarka

'Navkljub rekordu po številu asistenc ni bilo vse v redu'

Ljubljana, 24. 03. 2024 09.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Cedevite Olimpije so v Stožicah zabeležili pomembno zmago nad Mornarjem (105:89) v borbi za prednost domačega terena v končnici lige ABA. To je bila prva zmaga zmajev po treh zaporednih porazih, do nje pa so prišli na zelo poseben način.

Košarkarji Cedevite Olimpije so postavili absoluten rekord v zgodovini lige ABA po številu asistenc na posamezni tekmi, saj so ljubljanski zmaji v statistiko vpisali kar 37 asistenc. S tem uspehom so se izbranci glavnega trenerja Zorana Martića vrnili na četrto mesto na lestvici, ki v četrtfinalu tekmovanja prinaša prednost domačega igrišča. Pred Zadrom, ki je v petek izgubil na gostovanju pri Borcu, imajo zmago prednosti.

"S psihološkega vidika je za nami težak teden. Bili smo namreč v seriji treh zaporednih porazov. Dva sorazmerno težka poraza proti Budućnosti in Partizanu sta zagotovo omajala našo samozavest, slaba tekma v Zadru je to le še poglobila. V zadnjem tednu smo se morali veliko pogovarjati in veliko delati, da smo prišli nazaj na neko spodobno raven in zmagali. Navkljub rekordu po številu asistenc ni bilo vse v redu, najpomembnejša pa je zmaga in da smo prekinili niz porazov," je po tekmi dejal kljub zmagi še vedno ne popolnoma zadovoljni trener Olimpije Zoran Martić.

Jaka Blažič je obračun z Mornarjem zaključil z 18 točkami in osmimi skoki
Jaka Blažič je obračun z Mornarjem zaključil z 18 točkami in osmimi skoki FOTO: Aljoša Kravanja

Ljubljančani so pred domačimi navijači v drugi polčas vstopili z zgolj eno točko prednosti (47:46), v tretji četrtini pa so nasprotnikom pobegnili in zmagali s kar 16 točkami prednosti. "V prvem polčasu smo se razigrali in na koncu prišli do pomembne zmage. Smo na pravi poti, da smo četrti, da imamo prednost domačega terena, in upam, da v zadnjih dveh kolih tega ne bomo zapravili," je odločen kapetan Jaka Blažič, ki je tekmo zaključil z 18 točkami in osmimi skoki.

Cedevita Olimpija vs Mornar
Cedevita Olimpija vs Mornar FOTO: Sofascore.com

Do konca rednega dela bodo Zmaji še dvakrat gostovali. V 25. krogu jih čaka obračun z novomeško Krko, v 26. krogu pa bodo Ljubljančani gostovali pri zagrebški Ciboni.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.