Košarka

VIDEO: Durant popeljal bojevnike do šeste zaporedne zmage

Los Angeles, 21. 01. 2017 09.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Moštvo Golden State Warriors nadaljuje s sijajnimi predstavami v košarkarski ligi NBA. Bojevniki iz Kalifornije so vpisali še šesto zaporedno zmago. Zadnji v nizu so padli košarkarji Houston Rockets, ki so pod domačima obročema klonili za 17 točk (108:125). Tokrat je bil nezaustavljiv Kevin Durant z 32 točkami.

Bojevniki so ključno razliko ustvarili po polčasu. Kevinu Durantu je pomagal Stephen Curry s 24 točkami, ostali so se posvetili obrambnim nalogam. Golden State je tako prišel do svoje 37 zmage v tej sezoni, za odlično statistiko 37-6. Sedemnajsto zmago so vpisali na gostovanjih, v gosteh so v tej sezoni doslej izgubili le trikrat.

Kemba Walker je bil z 32 točkami prvi strelec Charlotte Hornets, ki je s 113:78 premagala moštvo Toronto Raptors. Charlotte je tako prekinila niz petih porazov. V Dallasu je gostujoče moštvo Utah Jazz s 112:107 po podaljšku ugnalo domačo ekipo Mavericks, tudi na krilih odličnega Rudyja Goberta, ki je prikazal najboljšo tekmo v karieri s 27 točkami in kar 25 skoki. Utah je tako prišel še do pete zaporedne zmage.

Na Floridi je gostitelj tekme Orlando Magic s 112:96 nadigral gostujočo ekipo Milwaukee Bucks ter po treh porazih prišel do zmage. Prvi strelec domačih je bil Elfrid Payton z 20 točkami. Robert Covington je bil v zadnjih 40 sekundah tekme v Philadelphii natančen z razdalje. Zadel je dve trojki za zmago domačih Sixers s 93:92 proti gostom Portland Trail Blazers. Covington se je na koncu ustavil pri 22 točkah.

V Memphisu je prišel do izraza Španec Marc Gasol, ki je za zmago domačih Grizzlies prispeval 28 točk in devet skokov. Memphis Grizzlies je tako s 107:91 vpisal zmago proti Sacramento Kings. Po enajstih porazih so se zmage končno veselili tudi košarkarji Brooklyn Nets, ki je povsem na repu razvrstitve lige NBA. Brook Lopez in Bojan Bogdanović sta vsak prispevala po 23 točk za zmago s 143-114 proti New Orleans Pelicans.

Zmagala je tudi ekipa Atlanta Hawks, ki je s 102:93 premagala Chicago Bulls, košarkarji Los Angeles Lakers pa so z zmago nad Indiana Pacers (108:96) prekinili niz petih porazov. Lou Williams je za jezernike vpisal 27 točk, medtem ko je Nick Young zadel pet trojk.

Kevin Durant
Kevin Durant FOTO: AP

Izidi:
Orlando Magic - Milwaukee Bucks                112:96
Philadelphia 76ers - Portland Trail Blazers     93:92
Charlotte Hornets - Toronto Raptors            113:78
Memphis Grizzlies - Sacramento Kings           107:91
Houston Rockets - Golden State Warriors        108:125
New Orleans Pelicans - Brooklyn Nets           114:143
Atlanta Hawks - Chicago Bulls                  102:93
Dallas Mavericks - Utah Jazz                   107:112
Los Angeles Lakers - Indiana Pacers            108:96

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.