Košarka

Oklahoma do tretje zaporedne zmag

Oklahoma City, 21. 01. 2015 08.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V košarkarski ligi NBA sta bili na sporedu zgolj dve tekmi, na obeh pa sta zmagi slavili gostujoči ekipi. Oklahoma City Thunder so s 94:88 premagali Miami Heat, San Antonio Spurs pa s 109:99 Denver Nuggets.

San Antonio išče boljše čase in sinoči mu je to uspelo z zmago nad Denverjem. Francoski košarkar Tony Parker, ki ga v tej sezoni pestijo poškodbe, je sinoči dosegel 18 točk, kar šest igralcev San Antonia pa je v statistiko vpisalo deset točk ali več. Kawhi Leonard je tekmo končal pri 17, Tim Duncan pri 16, Aron Baynes pa pri 15 točkah. Tekmo so gostujoči košarkarji odločili v zadnji četrtini, ko je San Antoniu uspel delni izid 11:2, Leonard pa je zadnji del tekme odprl z dvema trojkama. San Antonio je povedel z 91:78 in do konca prednosti za manj kot osem točk ni več izpustil iz rok.

Russell Westbrook in Serge Ibaka
Russell Westbrook in Serge Ibaka FOTO: Reuters

V Miamiju se je MVP v dresu Oklahome Kevin Durant spogledoval s trojnim dvojčkom, na koncu pa tekmo končal z 19 točkami, osmimi ujetimi žogami in osmimi podajami ter ekipi izdatno pripomogel do tretje zaporedne zmage. Kljub osmim zgrešenim poskusom izza črte prostih metov, je izdatno polnil statistiko z drugih mest na parketu, v zadnji četrtini pa doživel tudi neprijeten trenutek, ko se je pri padcu poškodoval, a jo je odnesel brez posledic. Russell Westbrook je dodal 19 točk, 10 skokov in šest podaj.

"Dobro je končno biti čez polovično povprečje v razmerju zmag in porazov. Zelo smo se borili in precej delali na tem, da izboljšamo svojo statistiko. Mislim, da smo zdaj v dobrem položaju pred nadaljevanjem," je po tekmi povedal košarkar Oklahome Westbrook. Ekipa je v sezoni zabeležila 21 zmag in 20 porazov.

Izida:

Miami Heat - Oklahoma City Thunder 86:94
Denver Nuggets - San Antonio Spurs 99:109

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAMES23
21. 01. 2015 18.07
+2
JA TOLE PA NE BO DOBER ZA GOGIJA.............Če se oklahoma vrne v zmagovalni ritem.........pa bojo spet pristal na 9 nehvaležnem mestu.Ja upam da ne,ker si resnično želim gledat gogija u play offu.go GOGI