Košarka

NBA: San Antonio na dveh tekmah za 58 točk boljši od Memphisa

San Antonio, 20. 04. 2016 08.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

V košarkarski ligi NBA sta bili sinoči na vrsti dve tekmi končnice. Obe domači moštvi sta prepričljivo slavili, San Antonio je za 26 točk premagal Memphis, Atlanta pa je bila za 17 točk boljša od Bostona. Oobe moštvi vodita z 2:0 v zmagah.

Onstran Atlantika, v košarkarski ligi NBA, se vrstijo izločilni boji končnice prvenstva. Ponoči sta zmago slavili obe domači moštvi. San Antonio Spurs je na Zahodu s 94:68 še drugič premagal Memphis Grizzlies (na prvi tekmi je bilo 106:74), Atlanta Hawks pa je bila prav tako še drugič po vrsti boljša od Boston Celtics za zmago 89:72. Obe moštvi sta v prvem krogu končnice prišli do dveh zmag na domačem parketu ter sta povedli s skupnim izidom 2:0 v zmagah. Končnica se bo zdaj preselila v Boston in Memphis. V naslednji krog pa bosta napredovali tisti dve moštvi, ki bosta najprej dosegli štiri zmage.

V San Antoniu je bil tokrat najbolj razigran rezervist Patty Mills s 16 točkami, Kawhi Leonard jih je dodal 13. LaMarcus Aldridge je zbral 10 točk in osem skokov, zadnjo četrtino sploh ni vstopil v igro, podobno sta počitek dobila tudi Leonard in Tony Parker. Pri Memphisu je Tony Allen dosegel 12 točk, Zach Randolph pa je dodal 11 točk in 12 skokov. San Antonio je bil na dveh tekmah boljši za +58 točk in Memphis čaka težka naloga, če želi doseči kakšno zmago v tej seriji.

V Atlanti sta bila v ospredju po točkovnem izkupičku Al Horford in Kyle Korver, vsak sta dala po 17 točk. V vrstah Bostona je bil najuspešnejši Isaiah Thomas s 16 točkami.

Kawhi Leonard
Kawhi Leonard FOTO: AP

Izidi, končnica, 1. krog:
- Vzhod:
Atlanta Hawks - Boston Celtics                  89:72
(Atlanta vodi z 2:0 v zmagah)

- Zahod:
San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies           94:68
(San Antonio vodi z 2:0 v zmagah)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.