Košarka

NBA: Chicago do napredovanja s 54 točkami razlike

Chicago, 01. 05. 2015 08.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V košarkarski ligi NBA sta bili ponoči na sporedu dve tekmi končnice. Chicago je na šesti tekmi visoko premagal Milwaukee in se uvrstil v drugi krog, moštvo Los Angeles Clippers pa je v gosteh premagalo San Antonio in izenačilo izid v zmagah na 3:3.

Chicago Bulls so na šesti tekmi prvega kroga končnice severnoameriške košarkarske lige NBA v gosteh s 120:66 premagali Milwaukee Buck in se z izidom 4:2 v zmagah uvrstili v drugi krog. Po dveh zmagah nad Chicagom so v vrstah Milwaukeeja verjetno že pomislili, da lahko pred svojimi navijači na šesti tekmi končnice prvega kroga izsilijo še sedmo tekmo. Toda vsi upi po zmagi so splavali po vodi že po prvem polčasu, ki so jo gostje dobili z neverjetnih 67:33. Prednost gostov je vztrajno rasla in na koncu pristala pri 54 točkah razlike. Na ta način so za štiri točke zaostali za rekordno zmago v končnicah lige NBA, ko je 19. marca 1956 St. Louis s 133:75 premagal Minessoto. V drugem krogu bo Chicago igral proti Clevelandu.

"Milwaukee je prišel v serijo zmag, zato ni bilo ravno preprosto igrati te tekme, vendar nam je uspevalo prav vse," je po visoki zmagi povedal Mike Dunleavy, z 20 točkami najboljši strelec tekme, v kateri niti en igralec Milwaukeeja ni dosegel več kot osem točk, kolikor jih je dosegel Zaza Pachulia. Ob Dunleavyu se je v ekipi bikov z 19 točkami izkazal tudi Pau Gasol.

San Antonio Spurs so na domačem igrišču s 96:102 izgubili proti Los Angeles Clippers. O napredovanju bo odločala sedma tekma v Los Angelesu. San Antonio je imel na domačem igrišču priložnost priti do končne zmage, toda Blake Griffin s 26 točkami in 12 skoki ter Chris Paul z 19 točkami in 15 podajami sta potopila domačo ladjo. O uvrstitvi v drugi krog končnice bo tako odločala sedma tekma, ki bo na sporedu v soboto, 2. maja, v Los Angelesu.

Derrick Rose
Derrick Rose FOTO: Reuters

Izidi, končnica:
- vzhodna konferenca
Milwaukee Bucks - Chicago Buls 66:120
(Chicago se je s skupnim izidom 4:2 uvrstil v drugi krog)

- zahodna konferenca
San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers 96:102
(izid v zmagah je izenačen 3:3)

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.