Košarka

NBA: Chicago ustavil San Antonio na poti do rekorda

Chicago, 09. 12. 2016 08.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

V košarkarski ligi NBA je Golden State zmagal v v Salt Lake Cityju in ostaja vodilno moštvo tekmovanja. Chicago je na domačem parketu prizadejal poraz San Antoniu in prekinil njihov niz 13 tekem brez poraza v gosteh.

San Antonio je lovil rekord Golden Stata iz minule sezone po številu zaporednih zmag v gosteh. Varovanci Gregga Popovicha so jih dosegli 13 (GS lani 14), sinoči pa jih je porazil Chicago. Dwyane Wade je dosegel 20 točk, Jimmy Butler 13, Rajon Rondo pa je dodal 12 točk, devet podaj in 10 skokov, gostitelji pa so zmagali s 95:91. Kawhi Leonard je dosegel 24 točk za San Antonio, Patty Mills jih je dodal 16, nekdanji bik Pau Gasol pa je prispeval dvojnega dvojčka (13 točk, 10 skokov). Spurs so nazadnje v gosteh izgubili v finalu zahodne konference, ko jih je Oklahoma izločila iz končnice.

Košarkarji Golden State Warriors, finalisti prejšnje sezone lige NBA, so v noči na petek po srednjeevropskem času gostovali v olimpijskem Salt Lake Cityju pri Utah Jazz. Potem ko so po blesteči uvodni četrtini vodili za 25 točk, so na koncu zmagali s 106:99. V vrstah bojevnikov se je najbolj izkazal Stephen Curry s 26 točkami. Bojevniki so tekmo začeli skoraj neverjetno, saj jim je proti gostiteljem uspel niz 29:1 za vodstvo z 29:5, med katerim je Curry dosegel 14 točk. Kevin Durant je za najboljšo ekipo zahodne konference dodal 21 točk in 11 skokov. Golden State ostaja vodilno moštvo lige, izgubili so le trikrat, zmagali pa na 20 tekmah.

V Memphisu so bili gosti iz Portlanda praktično vso tekmo v vodstvu, 5:28 minute pred koncem so vodili z 79:68, toda z delnim izidom 14:2 so se domačini vrnili v igro, zmago z 88:86 pa jim je pol sekunde pred koncem tekme z zadetima prostima metoma prinesel Toney Douglas. Sicer pa je bil junak 16. zmage grizlijev v letošnji sezoni Marc Gasol s 36 točkami in devetimi skoki, ob dvanajstem porazu Portlanda pa se je s 24 točkami izkazal C. J. McCollum.

Moštvo Toronto Raptors je na domačem igrišču s 124:110 brez večjih težav ugnalo Minnesoto Timberwolves. V domači ekipi, ki je prišla do 15. zmage, se je z 29 točkami izkazal Zach Levine, pri gostih, ki so še šestnajstič v sezoni ostali praznih rok, pa Andrew Wiggins s 25. V dvoboju ekip, ki sta v svojih konferencah bolj pri dnu lestvice, so slavili košarkarji Washington Wizards, ki so doma z 92:85 premagali Denver Nuggets. Veliko zaslug za osmo zmago ekipe iz glavnega mesta ZDA je imel 21-letni srbski center Nikola Jokić, ki je tekmo začel s klopi, na koncu pa je vpisal 17 točk in 11 skokov.

Ekipa Philadelphia 76ers, ki ji tudi v letošnji sezoni ne gre vse po načrtih, je v New Orleansu presenetila domače pelikane in po skoraj letu dni prišla do prve zmage v gosteh. Kljub zmagi je še vedno popolnoma pri dnu vzhodne konference, ob njihovi šele peti letošnji zmagi pa je največ točk, 23, dosegel Turek Ersan Ilyasova, medtem ko je pri pelikanih Antony Davis tekmo končal pri 26 točkah.

Moštva slovenskih košarkarjev so bila tokrat prosta. Goran Dragić bo v noči na soboto z Miami Heat gostoval pri prvakih lige NBA, Cleveland Cavaliers, Detroit Pistons, pri katerih nastopa tudi Beno Udrih, bodo isti dan gostovali pri Minnesota Timberwolves.Gostovali bodo tudi New York Knicks, katerih član je tudi Saša Vujačić, a mu zadnje čase trener ne nameni igralnega časa. Kratkohlačniki se bodo v Kaliforniji pomerili z domačimi Sacramento Kings.

Kawhi Leonard (desno) je bil najboljši strelec San Antonia.
Kawhi Leonard (desno) je bil najboljši strelec San Antonia. FOTO: AP

Izidi:
Toronto Raptors - Minnesota Timberwolves    124:110
Washington Wizards - Denver Nuggets          92:85
Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers   88:86
New Orleans Pelicans - Philadelpha 76ers     88:99
Utah Jazz - Golden State Warriors            99:106
Chicago Bulls - San Antonio Spurs            95:91

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.