Košarka

NBA: Gasolu 100 milijonska pogodba, Ginobili ostaja v San Antoniu

Memphis, 07. 07. 2015 10.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V košarkarski ligi NBA je zelo živahno, kar se tiče podpisovanja novih pogodb. Kar se tiče Memphisa je španski center Marc Gasol podaljšal pogodbo za pet let, veteran v San Antoniu, 37-letni Argentinec Manu Ginobili pa bo še eno leto igral za Ostroge.

Španec Marc Gasol po poročanju ESPN in CBS Sports tudi po poletnem prestopnem roku ostaja zvest moštvu Memphis Grizzlies, za katerega je v minuli sezoni prav tako igral slovenski organizator igre Beno Udrih. Gasol se je s predstavniki kluba dogovoril za novo petletno pogodbo v vrednosti vrtoglavih 110 milijonov dolarjev (99,7 milijona evrov).

Tridesetletni center, ki je košarkarsko pot začel v vrstah Barcelone, bo v skladu z dogovorom po preteku štirih let lahko brez kakršnih koli stroškov ali obveznosti znova izbral možnost prekinitve pogodbe v iskanju še boljših pogojev. Predstavniki klubov v ligi NBA in igralci bodo uradno lahko začeli s podpisovanjem pogodb 9. julija. Prav 213 centimetrov visoki Gasol je bil eden najzaslužnejših mož za 55 zmag Memphisa v rednem delu sezone ter preboj v drugi krog končnice, kjer pa so grizlije zaustavili kasnejši šampioni Golden State Warriors

Marc Gasol
Marc Gasol FOTO: Reuters
Manu Ginobili, ki bo 28. julija dopolnil 38 let, bo tudi v naslednji sezoni igral košarko v ligi NBA pri San Antonio Spurs. Čeprav je že premleval možnosti o upokojitvi dresa, bo Argentinec tudi 14. sezono v elitni druščini odigral za Ostroge. Ginobili, ki je Argentini leta 2004 v Atenah pomagal osvojiti olimpijsko zlato, skupaj s San Antoniom pa je bil štirikrat prvak lige NBA v letih 2003, 2005, 2007 in 2014, je v ponedeljek prek Twitterja potrdil, da bo ostrogam pomagal tudi v naslednji sezoni.

V tem trenutku je že vidno ogrodje ekipe, ki bo skušala ponoviti veliki lanski uspeh, ko so sezono 2013/2014 kronali z naslovom zmagovalcev severnoameriškega prvenstva. V ekipi bodo skoraj zanesljivo Tim Duncan, Tony Parker, Kawhi Leonard, Manu Ginobili, Danny Green, Boris Diaw, Patty Mills ter zelo iskani in obetavni LaMarcus Aldridge. Potekajo tudi zelo intenzivna pogajanja, da bi v svoje vrste zvabili Davida Westa, s katerim naj bi bili tik pred dogovorom. Ginobili je v minuli sezoni kot član rezervne postave povprečno na tekmo dosegal 10,5 točke, 4,2 podaje in 3,0 skoka. San Antonio se je v minuli sezoni prebil v končnico, a je izgubil že v prvem krogu proti Los Angeles Clippers.

Manu Ginobili
Manu Ginobili FOTO: Reuters
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

retropil
07. 07. 2015 14.52
-1
lamarcus aldridge - "obetaven" ? lepo vas prosim. dober igralec, ampak obetaven je bil 10 let nazaj. dec ma 29 let.
greenheart
07. 07. 2015 12.40
+1
Vrhunska zasedba Spursov, meni osebno najbolj simpatična ekipa zadnjih let, upam da se Ginobili drugo leto poslovi s šampionskim prstanom