Košarka

VIDEO: Mitchell s posnemanjem Vinca Carterja najboljši zabijalec, nagradi še Dinwiddieju in Bookerju

Los Angeles, 18. 02. 2018 05.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Sobotni program pred tekmo zvezd lige NBA v Los Angelesu je bil namenjen vedno spektakularnemu tekmovanju v zabijanju, najboljši košarkarji z druge strani luže pa so se pomerili tudi v metanju trojk in spretnostnem poligonu.

Naziv najbolj spretnega košarkarja je pripadel Spencerju Dinwiddieju (Brooklyn Nets), pri metih z razdalje je slavil Devin Booker (Phoenix Suns), najbolje pa je zabijal Utahov novinec Donovan Mitchell. Dinwiddie se je šolal v bližnji soseski Woodland Hills in na praktično domačem parketu v zadnjem krogu tekmovanja ugnal Finca Laurija Markkanena iz Chicago Bulls.

Donovan Mitchell (na fotografiji) si je nadel star Carterjev dres in se ob zabijanju (skoraj) povsem obrnil za 360 stopinj.
Donovan Mitchell (na fotografiji) si je nadel star Carterjev dres in se ob zabijanju (skoraj) povsem obrnil za 360 stopinj. FOTO: AP

Pri metih z razdalje je Booker z rekordnimi 28 točkami, ko gre za zadnji krog preizkušnje, visoko ugnal nekdanjega prvaka Golden Stata Klaya Thompsona. S tem je podrl rekord največjega zvezdnika bojevnikov Stephena Curryja, ki ga je skupaj s Thompsonom držal do sobote (27). Blizu je bil tudi domači as Tobias Harris (Los Angeles Clippers), ki je prikazal izjemno predstavo in v zadnjem krogu zgrešil le pet od 25 metov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Booker zmagal za domači Los Angeles
21-letni Booker v svoji tretji sezoni pri Phoenixu trenutno dosega več kot 24 točk na tekmo in je 12. najboljši strelec rednega dela sezone. Manj kot eno leto po tem, ko je zablestel s 70 točkami na obračunu z Boston Celtics, ko je postal najmlajši košarkar v zgodovini lige s 60 ali več točkami na eni tekmi, je z izvrstno predstavo v Los Angelesu vnovič dokazal, da bo nanj potrebno še kako resno računati.

"Res sem vesel te zmage. Vedno sem si želel najboljše, kar se da, predstavljati mesto, v katerem so me podpirali od prvega dneva," je dejal Booker.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izjemna poteza Nanca Jr. premalo, da bi ponovil očetov uspeh
Največjo pozornost na tekmah All-Star praviloma pleni tekmovanje v zabijanju. Tudi letos je bilo tako, novinec Mitchell pa je najbolj navdušil gledalce in žirijo. V tesnem obračunu z Larryjem Nancom Jr. je slavil z dvema točkama razlike, zmago si je zagotovil s posnemanjem (skoraj) 360-stopinjskega zabijanja legendarnega Vinca Carterja s tekmovanja leta 2000, ki ga je nekdanji član Toronto Raptors tudi osvojil. Pred zmagovitim zabijanjem si je Mitchell tudi slekel dres svojega kluba in pokazal, da ima pod njim starega Carterjevega iz Kanade.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V žiriji so sedeli DJ Khaled, Mark Wahlberg, Chris Rock in člana košarkarske hiše slavnih Julius Erving ter Lisa Leslie, a so zmago vseeno prisodili Mitchellu, čeprav je Nance Jr., ki je sin nekoč najboljšega "zabijalca" Larryja Nanca, za dvojni "alley-oop" od table dobil perfektno oceno 50. V finale se je Mitchell prebil z dobršno mero ustvarjalnosti in za pomoč prosil sestro Jordan ter tudi komika Kevina Harta in njegovega sina. Tudi takrat je Mitchell pokazal poseben dres Darrella Griffitha, ki se je kot član Jazz prvič meril na tekmovanju v zabijanju davnega leta 1984.

Priprave stekle že v otroških letih
Mitchell, ki se je tekmovanja v zabijanju udeležil naknadno po poškodbi Aarona Gordona, je dobil dve popolni oceni - 50 točk - v štirih serijah zabijanj in je prehitel Nanca mlajšega, sicer člana Cleveland Cavaliers.

"Verjemite ali ne, nato sem se pripravljal že od otroštva. Vedno sem bil dober v zabijanju, ne pa ravno dober košarkar. Sem le zabijal in igral obrambo ter gledal veliko posnetkov Vinca Carterja," je dejal Mitchell.

Mitchell je eden favoritov za novinca leta v NBA s povprečjem 19,6 točke na tekmo, je v zadnji seriji potreboval 47 točk za zmago, dobil pa je 48. Eno od popolnih ocen je dobil v polfinalu, ko je preskočil Harta, njegovega sina in svojo sestro Jordan.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cekinar
18. 02. 2018 11.05
+4
VC (Air Canada) lahko vsi samo posnemajo,toda noben se mu ne mora niti približat na predstave na All Staru l. 2000.
Michael Jordan
18. 02. 2018 13.25
+1
še kako res...prava zver in bržkone najbolj atraktiven v svojih najboljših časih...ja, objektivno morda celo pred Jordanom v določenih potezah..:)