Košarka

NBA: Vujačić začel v udarni peterki, a je slabo izkoristil priložnost

New York, 29. 12. 2016 07.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
2

Saša Vujačić je bil deležen največje minutaže v letošnji sezoni lige NBA, a je Mariborčan ni najbolje izkoristil. New York je po podaljšku izgubil na gostovanju v Atlanti, Vujačić pa je imel skromen učinek, v statistiko je vpisal dve točki. Beno Udrih ob porazu Detroita ni dobil priložnosti za igro.

Košarkarji New York Knicks so v ligi NBA gostovali pri Atlanta Hawks. Tekmo je odločil šele podaljšek, v katerem so bili spretnejši gostitelji, ki so zmagali s 102:98. Saša Vujačić je dobil priložnost v začetni peterki namesto poškodovanega Courtneyja Leeja, a je ni dobro izkoristil; dosegel je dve točki. Mariborčan je v 27 minutah v statistiko vpisal dve točki pri skromnem metu iz igre 1:7, pet skokov, eno podajo in eno ukradeno žogo.

Sicer pa so bili kratkohlačniki precej oslabljeni, potem ko si je zvezdnik Carmelo Anthony, ki po tekmi ni želel odgovarjati na novinarska vprašanja in je sklonjene glave odkorakal proti avtobusu, že v drugi četrtini zaradi boksarskega vložka prislužil izključitev. "Udaril me je. S pestjo direktno v obraz. Vesel sem, da so si sodniki pogledali posnetek. Pravilno so se odločili," je dejal košarkar Atlante Thabo Sefolosha, ki ga je Anthony udaril v obraz. Dennis Schroder je k zmagi prispeval 27 točk, Dwight Howard pa 16 in 22 skokov. Pri gostih je Derrick Rose končal pri 26 točkah, a šest sekund pred koncem pri vodstvu Atlante za točko naredil napako. "Nimam izgovora. Imeli smo možnost za zmago in zapravili smo jo. Precej krivde je na meni," je dejal Rose po porazu proti ekipi, ki je pred tem na domačem parketu nanizala tri zaporedne poraze, skupaj pa izgubila šest od sedmih domačih tekem.

Košarkarji Detroit Pistons, ki so v ponedeljek s presenetljivo zmago nad prvaki lige Cleveland Cavaliers – ti so resda igrali brez prvega zvezdnika LeBrona Jamesa, ki je počival – končali niz petih zaporednih porazov, so tokrat gostili Milwaukee Bucks. Slednji so bili vso tekmo za razred boljši tekmec in so na koncu zmagali s 119:94. Najbolj zaslužen za zmago gostov je bil Jabari Parker, ki je dosegel 31 točk. Slovenec Beno Udrih za Detroit ni igral.

Košarkarji Miamija, ki so brez slovenskega zvezdnika lige NBA Gorana Dragića v sredo izgubili proti Oklahomi, so danes počivali. Nov obračun jih čaka že v noči na petek po srednjeevropskem času, ko bodo gostovali pri Charlotte Hornets. Za zdaj še ni znano, ali bo Dragić, ki ima težave s poškodbo hrbta, lahko zaigral.

Kristaps Przingis Saša Vujačić
Kristaps Przingis Saša Vujačić FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

U4
29. 12. 2016 16.56
-1
Brezveznik ze celo kariero. Dokaz, kam je padla NBA liga. Upam, da se dolgo ne bo igral.
RealOne118
29. 12. 2016 10.30
+0
Bi se reklo... neuporabn. Za tako minutazo res premalo