Košarka

Ne v ZDA, Gwashavanhujeva bo igrala za celjski Athlete

Celje, 28. 08. 2015 15.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska mladinska košarkarska reprezentantka Althea Gwashavanhu je podpisala 5-letno pogodbo z ŽKK Athlete Celje in športne poti ne bo nadaljevala v Združenih državah Amerike, kot je najprej kazalo.

Potem, ko je ŽKK Athlete Celje po koncu lanske sezone zapustilo nekaj nosilk igre (Eva Lisec, Maja Erkić, Rebeka Abramović, Marica Gajić (?)), so vodilni v klubu zavihali rokave. Zasedbo so okrepili z nekaj obetavnimi mladimi košarkaricami, ki bi lahko v naslednjih sezonah dosegle kakovostno raven zgoraj omenjenih. Naslednja med njimi je slovenska mladinska reprezentantka Althea Gwashavanhu (1997, 190 cm), ki je s klubom podpisala 5-letno pogodbo.

Marica Gajić je med tistimi, ki športne poti ne bo nadaljevala v Celju.
Marica Gajić je med tistimi, ki športne poti ne bo nadaljevala v Celju. FOTO: ŽKK Athlete Celje

"Na vsaki športni poti obstajajo prelomnice. Moja naslednja stopnička na poti do končnega cilja je prestop v ŽKK Athlete Celje. Povabilo najboljšega slovenskega kluba mi pomeni potrditev dobrega dela v matičnem klubu v zadnjih dveh letih, hkrati pa mi prestop v Celje pomeni izjemen izziv in mi vliva dodatno dozo motivacije. Menim, da je to zame odlična priložnost in verjamem, da jo bom kar najbolje izkoristila," je po sklenitvi dogovora povedala tretja novinka v celjskem dresu. Pred njo sta se atletinjam pridružili Zala Friškovec in Andreja Marić.

"Altheo sem imel možnost spoznati skozi letošnjo reprezentančno akcijo, na kateri je opozorila na svoj potencial in pokazala izjemen napredek. Menim, da ima vse možnosti, da se v naslednjih letih prebije tudi do slovenske članske reprezentance. Vesel sem, da se je odločila za prihod v naš klub. Storili bomo vse, da bo šla njena pot v naslednjih letih strmo navzgor," je prestop komentiral trener Celjank in selektor mladink Damir Grgić.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.