Košarka

New York uspešen brez Vujačića

New York, 23. 11. 2016 07.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V ligi NBA so košarkarji New Yorka v domači dvorani ugnali Portland Trail Blazers s 107:103. Slovenski košarkar Saša Vujačić tokrat za New York ni dobil priložnosti. Pri gostiteljih je bil z 31 koši in devetimi skoki najbolj razpoložen Kristaps Porzingis, pri poražencih je 22 točk dosegel Damian Lillard.

Derrick Rose
Derrick Rose FOTO: AP
V izredno napetem obračunu so gosti še tri minute pred koncem vodili s 101:100, koš Derricka Rosa in trojka Mindaugasa Kuzminskasa pa sta na noge spravila domače navijače, ki so začeli verjeti v zmago. Damian Lillard je minuto in 22 sekund pred koncem z zadetima prostima metoma Portlandu ponudil priložnost, da s košem izenači (105:103), a sta bili obe ekipi v zadnjih napadih neučinkoviti, zmago gostiteljev pa je šele šest sekund pred koncem potrdil Rose. Los Angeles Lakers so v domačem Staples Centru dosegli prestižno zmago proti ekipi Oklahoma City Thunder; potem ko so v zadnjih minutah zapravili prednost 14 točk, so na koncu zahvaljujoč trojki Nicka Younga pet sekund pred zadnjim piskom sirene zmagali s 111:109. Mlada ekipa jezernikov se hitro uči: najprej je ugnala San Antonio (116:107), nato Chicago (118:110), zdaj pa še Oklahomo na čelu z Russellom Westbrookom. Zvezdnik OCT je dosegel 34 točk (13:30), vendar pa ni mogel storiti ničesar proti drznim potezam Younga.

Russell Westbrook
Russell Westbrook FOTO: AP

"Swaggy P" je najprej s trojko pomagal gostiteljem do izenačenja ob polčasu, nato pa je z novo trojko pet sekund pred koncem zapečatil še zmago, potem ko je drzno prestregel podajo, ki ni bila namenjena njemu. "Nick je prevzel odgovornost, rad se znajde v takšnem položaju, to je zanj izziv in tokrat nam je prinesel lepo zmago," je mladeniču čestital trener Los Angelesa, Luke Walton. "Borili smo se vse do konca, kar je res zelo pozitivno," je po tekmi še dejal Walton. Kalifornijska ekipa, za katero sta bili sezoni 2014/15 in 2015/16 najslabši v klubski zgodovini, ima zdaj pozitivno razmerje zmag in porazov 8:7 in je trenutno skupaj z Oklahomo na šestem mestu zahodne konference. Zdaj jezernike v treh dneh čakata dva obračuna s favoriti za zmago 2017, Golden State Warriors, vendar so prav oni edini, ki so obe zadnji tekmi proti Oklahomi dobili.

Po katastrofalnem uvodu v sezono so New Orleans Pelicans prišli do tretje zaporedne zmage; tokrat so za nameček zmagali v gosteh pri Atlanta Hawks (112:94), drugi ekipi vzhodne konference. Blestel je Tim Frazier z 21 točkami in 14 podajami, pri gostiteljih pa sta Kyle Korver in Dennis Schroeder dosegla po 14 točk. Denver Nuggets so doma s 110:107 ugnali Chicago Bulls. Novinec Jamal Murray je s 24 točkami dosegel svoj strelski rekord sezone, Will Barton pa je manj kot 10 sekund pred koncem zadel dva ključna prosta meta. To je bila za Denver še deseta zaporedna domača zmaga nad biki, skupno pa 16. na zadnjih 17 tekmah v dvorani Pepsi Center.

Izidi:
New York Knicks - Portland Trail Blazers   107:103
Atlanta Hawks - New Orleans Pelicans        94:112
Denver Nuggets - Chicago Bulls             110:107
Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunder 111:109

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.