Ni uspešen le Luka, temveč tudi oče Saša Dončić: košarkarsko društvo Ilirijo je popeljal v prvo ligo

Po več kot dveh desetletjih se bo v Šiški znova igrala prvoligaška košarka. Za to je poskrbelo Košarkarsko društvo Ilirija, ki mu v vlogi trenerja poveljuje Saša Dončić. Obuditev kluba s 60-letno tradicijo ni povezana z denarnimi vložki, temveč s skrbno načrtovanim projektom, v katerega so vključena velika imena slovenske košarke.

Tako v klubu igrajo številni znani obrazi slovenske košarke, ki večinoma preživljajo jesen svoje igralske kariere. Klubu na poti do najboljših tako poleg očeta Luke Dončića pomagajo Goran Jagodnik, Jasmin Hukić in Stipe Modrić. A v taboru vodilne ekipe druge lige, ki si je že zagotovila preboj v elito, potem ko na 19 tekmah ni vknjižila niti enega samega poraza, se zavedajo, da samo s starejšimi igralci ne bo šlo, zato so razširili tudi bazo v mlajših selekcijah. Pomembno vlogo v ekipi igra tudi 19-letni Žan Mark Šiško, sicer za Jagodnikom drugi strelec ekipe, v preteklosti pa je nosil že dresa takšnih velikih imen, kot sta Union Olimpija in Cibona.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 6
 
peropetarda 22.03.2017 19:11:37
Ko lahko pride ekipa priletnih odsluženih košarkašev do prve lige, to le kaže na katastrofalno stanje slovenske košarke.
Več komentarjev