Košarka

Nova slovenska zgodba o uspehu na hrvaških tleh? Jure Zdovc za krmilom zagrebškega košarkarskega velikana

Zagreb, 14. 06. 2017 16.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po več dnevih ugibanja je vendarle jasno, Jure Zdovc je prevzel vajeti košarkarskega kluba Cedevita, zaradi česar hrvaški mediji že namigujejo na novo uspešno pot, kot jo je z Rijeko spisal njegov sonarodnjak Matjaž Kek.

"Sem ambiciozen trener, včasih tudi nekoliko preveč," je priznal Zdovc.
"Sem ambiciozen trener, včasih tudi nekoliko preveč," je priznal Zdovc. FOTO: AP
"Danes je velik dan za naš klub. Pripadla mi je velika čast in zadovoljstvo, da javnosti sporočim, da je klub podpisal pogodbo s Juretom Zdovcem. V klub smo pripeljali še eno veliko ime, Jure je imel veliko igralsko, zdaj pa ima tudi veliko trenersko kariero. Mislim, da lahko z njim še izboljšamo rezultate, hrvaški javnosti pa v naslednjih letih omogočimo obilo košarkarskih užitkov," je z zadovoljstvom sporočil direktor kluba Davor Užbinec.
Za krmilo zagrebškega košarkarskega kluba Cedevita je sedel slovenski strateg Jure Zdovc, ki je nazadnje vodil grški AEK iz Aten, zaradi njegovega porekla pa številni hrvaški novinarji že sanjarijo o novi športni pravljici, takšni kot jo je pred nedavnim z Rijeko spisal slovenski strateg Matjaž Kek. "V veselje mi je, da sem prišel v ta klub. Nisem potreboval veliko časa, da sem sprejel ponudbo. Meni je v tem poslu zelo pomembno, da me nekdo želi. Ko vidiš, da te nekdo hoče pripeljati v svojo sredino, mi je takoj lažje. Ko je nekdo prišel k meni in me povabil v klub, sem to vedno sprejel. Cedevita je klub, ki je v zadnjem času v samem vrhu evropske košarke, rekel bi, da je celo bolj cenjen v tujini kot v regiji," je dejal Zdovc, ki je tudi pohvalil klubske delovne pogoje: "V tako urejenem trening centru, kot je Dom košarke Cedevita, še nisem delal." Tudi ustrezni delovni pogoji bodo zagotovo veliko pripomogli k rezultatom, nekaj pa bo prispeval tudi karakter novega trenerskega mojstra. "Sem ambiciozen trener, včasih tudi nekoliko preveč. Zato si želim izboriti nastop v Evroligi. To bo naš cilj," je na novinarski konferenci povedal zbranim novinarjem. Za nastop v tem najpomembnejšem evropskem košarkarskem tekmovanju mora zagrebški klub osvojiti regionalno ligo, česar se dobro zaveda tudi eden izmed najuspešnejših nekdanjih košarkarjev: "Osvojiti moramo ligo ABA, zaradi tega so me vodilni možje Cedevite tudi poklicali v klub. Jasno je, da želijo spet osvojiti prvenstvo, pokal,... Samo največji cilji ustvarjajo velik pritisk na vse nas." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

In čeprav so cilji že pred očmi novega trenerja Cedevite, zaenkrat še ni jasno s kom se bo Zdovc podal na pot, saj se nekaterim igralcem kmalu izteče pogodba, zato je slovenski strateg že izpostavil tudi pomen zadostnega kadra. "Vedno poudarjam, da so trenerji zato, da rešujejo probleme in ne, da jih ustvarjajo. Potreboval bom nekaj časa, da se privadim na stanje. Vsekakor bom moral imeti široko izbiro dobrih igralcev, saj ni lahko igrati v treh tekmovanjih naenkrat," je hrvaškim medijem zaupal Zdovc, ki bo zaradi narave dela razpet med Ljubljano in Zagrebom. Kot je namreč pojasnil bo svoje domače še kako pogrešal, zato se bo včasih tudi po večernem treningu napotil proti slovenski prestolnici. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

murate
14. 06. 2017 22.01
+1
kdo bo prvi igralec,ki jih bo dobil na gobezdalo
nesre?ko
14. 06. 2017 21.08
+1
Jure je prepošten za trenerja na Hrvaškem.
Žac
14. 06. 2017 19.48
+6
Srečno Jure. Želim ti pot Keka.
tedoVV2HCmedo
14. 06. 2017 18.12
+2
Ubogi Hrvati, si bodo jezik lomili z izgovorjavo njegovega imena in priimka :)
murate
14. 06. 2017 22.03
-1
evo imamo dva trenerja,nekaj prikolic,vikendov a je to za manjšino že dovolj???
KOPITES
14. 06. 2017 17.52
+5
Cedevita pa velikan
murate
14. 06. 2017 22.04
+0
proti kakšnemu tajfunu ali rogaški sigurno