Košarka

Whiteside o Dragiću, ki ima drugi najboljši odstotek meta za tri točke v ligi NBA: 'Uvrstite ga na tekmo zvezd'

Miami, 08. 02. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Miami Heat so se po mizernem začetku sezone vrnili v boj za končnico lige NBA, česar še pred mesecem dni ni pričakoval prav nihče. Po enajsti zaporedni zmagi je bil številnih pohval deležen Goran Dragić. "Uvrstite ga na tekmovanje izvajanja trojk tekme zvezd (All-Star, op. p.)," je pozval soigralec Hassan Whiteside.

'Imel sem izjemno poletje. Sem v formi svojega življenja, trdo delo se očitno resnično izplača,' je prepričan Goran Dragić.
'Imel sem izjemno poletje. Sem v formi svojega življenja, trdo delo se očitno resnično izplača,' je prepričan Goran Dragić. FOTO: Twitter

Moštvo iz Miamija se je po slabem začetku sezone vrnilo med žive z enajstimi zaporednimi zmagami, za katere je v veliki meri zaslužen tudi slovenski organizator igre Goran Dragić, ki je izmed šestnajstih poskusov zadel kar trinajst trojk na minulih treh tekmah. Na zadnji tekmi proti Minnesoti Timberwolves mu je kar sedemkrat uspelo zadeti met za tri točke (in to zgolj iz devetih poskusov). Na zadnjih petnajstih tekmah je vsaj enkrat zadel trojko, kar je njegov osebni rekord. Odličen izkupiček ga je zavihtel tudi na drugo mesto lestvice najboljših metalcev trojk (44,8 %), takoj za trenutno najboljšim Ottom Porterjem ml. (46,7 %). "Goran je v odlični formi, tako psihično kot fizično. Njegova samozavest je zrasla, napredovala pa je tudi njegova igra," svojega varovanca kar ne more prehvaliti trener Erik Spoelstra, medtem ko slovenski košarkarski zvezdnik kljub dobrim igram ostaja skromen, a nasmejan. "Obroč zame izgleda kar širok." S to prispodobo je svojo izjemno formo označil Dragić in nadaljeval: "Prve trojke so bile povsem enostavne, zasluge bi lahko pripisal tudi soigralcem, ki so me našli ob pravem trenutku. To je bil eden izmed tistih večerov, ko se počutiš resnično dobro med metanjem na koš. Vsaka tekma je drugačna. Vzeti moraš, kar ti ponuja, in iz tega iztržiti čim več." Floridski mediji so ob Dragićevih izjemnih predstavah prepričani, da bi moral Slovenec sodelovati na All-Star tekmovanju v metanju trojk, s tem pa se strinja tudi njegov klubski soigralec Hassan Whiteside, ki je na družbenih omrežjih zapisal: "Najdite boljšega organizatorja igre z boljšim odstotkom, kot ga ima Goran Dragić. Uvrstite ga na tekmovanje All-Stars v trojkah." Ljubljančan se je na objavo odzval v šaljivem sporočilu: "Šel bom, če bo Whiteside sodeloval v tekmovanju v zabijanju." No, niti eden niti drugi ne bosta sodelovala na All-Star vikendu, tokrat jima bo pripadla le vloga gledalca. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maximus
08. 02. 2017 15.22
+1
Čakte mal, ob Isiahu Thomasu, Russelu Westbrooku in Stephenu Curryju letos Drgaić pač nima nekih realnih osnov da bi igral na All stars. Se pa zna zgodit, da Miami lastno ročno popelje v playoff, kar bi pa tudi bilo zgodovinsko. Ker ne vem če se je že kak ekipa s takim zaostankom v zmagah kot jih je imel Miami na koncu uvrstila v končnico.
ZelenGrm
08. 02. 2017 15.36
+6
Mislil je tekmovanje v trojkah na all starsih :)
Aquanaut
08. 02. 2017 13.42
+23
Goran je legenda, vsaj tukaj na Filipinih, kjer je košarka šport št. 1 in kjer ima vsaka krajevna skupnost pokrito betonsko igrišče. Ko sem bil enkrat na banki, me je bankir vprašal od kod sem. Ko sem mu odgovoril, da iz Slovenije, če ve kje je to? Mirno mi je dogovoril, ' a ni Dragič od tam ? '. :-). Ti polepša dan.
The Dude
08. 02. 2017 13.27
-1
Tekma All stars je le revialnega pomena
Nejc Krizman
08. 02. 2017 12.13
+11
na all star se na zalost uvrstijo samo americani in redkokateri tujec enostavno premalo ljudi glasuje za gorana, namreč ni njihov ljubljenec nazalost
Uporabnik1046796
08. 02. 2017 11.29
+6
Goran legenda!!!