Košarka

Okorn po zmagi nad Partizanom: 'Imeli smo težave, zato smo potrebovali takšen podvig'

Ljubljana, 16. 01. 2017 08.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Union Olimpija je v 18. krogu Lige ABA dosegla pomembno domačo zmago nad beograjskim Partizanom. Ljubljančani so se utrdili v sredini razpredelnice, drugi slovenski predstavnik Krka zaseda zadnje mesto. Črno-beli iz Beograda so v Tivoliju končali niz enajstih zaporednih zmag.

Gašper Okorn
Gašper Okorn FOTO: Damjan Žibert
Ljubljančani so bili v legendarnem Tivoliju boljši nasprotnik skozi celotno srečanje, zgolj v tretji četrtini je za nekaj minut kontrolo nad tekmo prevzela gostujoča ekipa, a so Zmaji v končnici srečanje le uspešno pripeljali do konca. Odločilne točke za zmago je dosegel Brandon Jefferson, ki je v zadnji minuti dosegel dve trojki. Zmaji so tako zabeležili pomembno zmago, s katero so se utrdili na sredini lestvice ABA. Varovanci trenerja Gašperja Okorna so vknjižili peto zmago na zadnjih sedmih tekmah lige, oziroma osmo v sezoni.
Niz porazov Krke se je pričakovano podaljšal na deset. Novomeščani so izgubili na gostovanju pri neporaženem moštvu v tem tekmovanju ter sedmi ekipi Evrope Crveni zvezdi. Položaj Krke ni zavidljiv, saj ni zmagala že več kot dva meseca, z izkupičkom 5-13 se nahaja na zadnjem mestu 14-članske razpredelnice.
"Iskreno bi čestital igralcem za zmago, ki je popolnoma njihova. Vesel sem in ponosen. Pred tekmo smo bili v slabem položaju, saj nas je zadnji poraz nekoliko presekal. Igralsko kot tudi v nekih drugih stvareh nismo bili pravi. Imeli smo težave, zato smo potrebovali takšno zmago, ki je bila popolnoma priigrana in prigarana na trd način. Sedaj lahko nekoliko bolj pozitivno gledamo v prihodnost. Mislim, da smo odigrali dober prvi polčas, tretja četrtina je bila nekoliko slabša, ampak tako pač je. Imeli smo veliko odprtih metov, pa tudi dosti težav z njihovim napadalnim skokom. V zadnji četrtini smo pokazali karakter, željo in voljo, da igramo brez predaje. Napadalni skok smo skoraj izenačili. Mislim, da smo z menjavo obrambe dobro odreagirali in so imeli kar nekaj težav z njihovim napadom. Mislim, da smo v pravem trenutku uporabili pravo obrambo, kar nam je prineslo rezultat. V končnici so se stvari končno obrnile v našo korist, vse to po zaslugi celotne ekipe, predvsem pa Jeffersona, ki je v ključnih trenutkih zadeval. Mislim, da smo pokazali več kot Partizan in smo zasluženo slavili zmago. Zelo pomembna zmaga," je bil po zmagi v legendarnem Tivoliju izčrpen Okorn.

Brandon Jefferson
Brandon Jefferson FOTO: Damjan Žibert
Trener Partizana Aleksandar Džikić je bil po porazu objektiven v oceni tekme proti svoji nekdanji ekipi. "Čestitke domačinu za zmago. Mislim, da ne bilo nič nezasluženega, tudi če bi mi slavili zmago. Podobno kot na prvi tekmi v Beogradu. V nekem trenutku smo imeli prednost devetih točk, ampak so nas hitro ujeli. Na koncu smo imeli nekaj odprtih metov, oni so zadeli in to je bilo to. Prekinili smo niz zmag, kar je mogoče tudi dobro. Vseeno, gremo naprej, nadaljujemo s sezono, pa bomo videli kaj nam bo prinesla."
Nikoli Jankoviću je proti Partizanu "uspel" negativen podvig, saj je zgrešil prvih osem prostih metov.
Nikoli Jankoviću je proti Partizanu "uspel" negativen podvig, saj je zgrešil prvih osem prostih metov. FOTO: Damjan Žibert
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

GrKo666
16. 01. 2017 10.43
+2
Vi niste pravi že 10 let !!!