Košarka

Okorn: Vemo, da smo enakovredni ekipam v regionalni ligi

Ljubljana, 10. 10. 2016 08.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Uniona Olimpije so v tretjem nastopu v ligi ABA le zabeležili prvo zmago. Po dveh nesrečnih in tesnih porazih so v dvorani Tivoli premagali novinca v regionalnem tekmovanju, črnogorski Mornar iz Bara. Prvi trener ekipe Gašper Okorn je priznal, da se je vsem v klubu odvalil kamen od srca.

Union Olimpijo v prihajajočem tednu čakajo kar tri tekme v treh različnih tekmovanjih. V sredo bo začela z nastopi v evropskem pokalu, gost v Tivoliju bo Lokomotiva Kuban Krasnodar, v petek bo v državnem prvenstvu gostovala na Polzeli, naslednjo nedeljo v regionalni ligi pa v Beogradu pri Partizanu. "Osebno lahko rečem, da se mi je odvalil kamen od srca. Vedeli smo, da smo enakovredni ekipam v Ligi ABA. Na prvih dveh tekmah nismo znali vzeti ponujenega. Vse to je pustilo posledice. Čutila se je neka tiha tenzija, pritisk, da moramo tekmo dobiti. Trdno smo bili odločeni, da srečanje zmagamo. Vse to ne pomeni, da se veselimo do neba, ampak to pomeni, da lahko razumemo, da v koliko smo pravi, imamo voljo in, če razmišljamo zgolj o tem kar se dogovorimo, lahko igramo z ekipami oziroma jih lahko premagujemo. Že v prvem polčasu smo imeli lepo prednost in tukaj moramo začeti graditi, da zadržimo to prednost v bodoče. Imeli smo iste probleme že v Sremski Mitrovici in Laktaših ter na nekaterih pripravljalnih tekmah. Naučiti se moramo, da kar priigramo ne zapravimo nemudoma," je izčrpen trener zmajev
Gašper Okorn.

Gašper Okorn
Gašper Okorn FOTO: Damjan Žibert

"Mislim, da nam je nekoliko lažje po prvi zmagi v sezoni. Težko je začeti sezono po dveh tesnih porazih. Izgubili smo tudi derbi. Sedaj nam je nekoliko odleglo. Mislim, da nam bo zmaga pomagala tudi v bodoče, saj smo lahko bolj sproščeni. Dokazali smo, da lahko zmagujemo v Ligi ABA," je po prvi zmagi na uradni tekmi nove sezone povedal eden najmlajših članov ljubljanske ekipe Blaž Mesiček.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jaka 3.3.
10. 10. 2016 19.11
nagnat predsednika kluba... nemudoma