Košarka

Olimpija evropsko sezono zaključila s porazom na gostovanju pri Unicsu

Kazan, 10. 02. 2016 18.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Uniona Olimpije so tekmovanje v evropskem pokalu sklenili s porazom. Na gostovanju v Kazanu so morali priznati premoč Unicsu, ki je zmagal z 72:64. Pri zmajih se je strelsko najbolj izkazal Dawan Robinson, ki je vknjižil 12 točk.

Gašper Potočnik je s svojimi varovanci izgubil na gostovanju pri Unicsu.
Gašper Potočnik je s svojimi varovanci izgubil na gostovanju pri Unicsu. FOTO: Damjan Žibert

Košarkarji Uniona Olimpije so s porazom končali nastope v evropskem pokalu. V drugem delu, med 32 najboljšimi ekipami v drugorazrednem evropskem klubskem tekmovanju, so zabeležili eno zmago in pet porazov, njihov skupni izkupiček v tem tekmovanju pa je šest zmag in deset porazov. V zadnjem krogu drugega dela so morali v gosteh priznati premoč vodilni ekipi skupine M Unicsu iz Kazana, ki v osmino finala napreduje kot edina s stoodstotnim izkupičkom v drugem delu. Rusi so zmagali z 72:64.

Ljubljančani se lahko pohvalijo, da jih v drugem delu - nastopali so v najmočnejši skupini - nobena ekipa ni nadigrala. Vsi porazi so bili z manj kot desetimi točkami razlike, vrhunec nastopov v drugem delu pa je bila zmaga v prejšnjem krogu v Stožicah proti slovitemu Maccabiju iz Tel Aviva. Tudi tokrat so se varovanci Gašperja Potočnika proti favoriziranemu tekmecu hrabro borili. Presenečenje so imeli na dosegu še ob koncu tretje četrtine (47:44), vendar so nato popustili in zaostali za tekmecem. To je bila druga najslabša napadalna predstava Uniona Olimpije v evropskem pokalu; manj točk so dosegli le v prvem delu ob porazu proti Bilbau (63).

Union Olimpija se bo lahko zdaj posvetila nastopom v ligi Aba, kjer so do konca rednega dela še trije krogi (Mega Leks, Metalac, Partizan), naslednji teden jo čaka še pokal Spar, od sredine marca pa državno prvenstvo.

Izid:

Unics Kazan - Union Olimpija 72:64 (18:15, 37:33, 57:48)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_garfield
11. 02. 2016 08.50
+1
razpad sistema, gotofi so