Košarka

Olympiakos z boljšo igro izenačil proti Žalgirisu, Obradović s Fenerbahčejem le še korak oddaljen od Final foura

Pirej/Carigrad, 20. 04. 2018 23.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji grškega Olympiakosa so na drugi četrtfinalni tekmi elitne Evrolige odigrali precej bolj zavzeto in odločno v obrambi, kar jim je prineslo izenačujočo zmago v seriji (79:68), ki se igra na tri dobljene zmage, medtem ko je branilec naslova evropskega klubskega prvaka, carigrajski Fenarbahče, na domačem parketu še drugič v dveh dneh opravil s špansko Baskonio (95:89).

Varovanci prekaljenega srbskega strokovnjaka Željka Obradovića so na drugi četrtfinalni tekmi Evrolige prikazali podobno uspešno igro kot na prvi, razlika je bila le v tem, da je bila Baskonia tokrat precej bolj konkurenčna aktualnemu evropskemu klubskemu prvaku.

Špansko moštvo je imelo v svojih vrstah razpoložene tri košarkarje. Matt Janning in Tornike Šengelija ob pomoči Vincenta Poirierja sta pridno polnila turški koš, na začetku zadnje četrtine je pri izidu 72:72 za goste kazalo zelo dobro, nato pa sta Brad Wanamaker in Jan Vesely stvari vzela v svoje roke in v pičlih petih minutah uprizorila preobrat, ki se je najbolj kazal skozi delni izid 14:2. Fener je povedel za devet točk (84:75), kar je izkušeno moštvo znalo ohraniti vse do zaključnega zvoka sirene.

Željko Obradović je s 'svojim' Fenerbahčejem le še korak oddaljen od vnovične uvrstitve na zaključni turnir četverice v elitni Evroligi.
Željko Obradović je s 'svojim' Fenerbahčejem le še korak oddaljen od vnovične uvrstitve na zaključni turnir četverice v elitni Evroligi. FOTO: Damjan Žibert

'Odpisani' Spanoulis vrnil Olympiakos v igro
Grški Olympiacos je že od uvodnega sodnikovega meta pokazal, da je bila prva tekma proti litovskemu Žalgirisu v taktičnem in mentalnem smislu precej zgrešena. Tokrat gostujoči košarkarji, ki jih s trenerske klopi v letošnji sezoni izjemno vodi nekdanji prvi organizator igre ljubljanske Olimpije Šarunas Jasikevičius, niso prihajali do številnih odprtih metov, kar je ob slabšem odstotku meta iz igre 'zelenega gozda' domačim omogočalo hitre prehode iz protinapadov, iz katerih so dosegli nekaj lahkih košev za mirnejše nadaljevanje tekme.

Najboljši strelec drugega četrtfinalnega obračuna v Pireju je bil Jamel McLean, ki je dosegel 21 točk za zmagovalce, na drugi strani je bil z 20 točkami prav tako razpoložen za igro Brandon Davies. Olympiakos je imel nekajkrat tudi dvomestno prednost, a so se vedno znova gosti iz Kaunasa uspeli vrniti v igro. A izkušeni Vasilis Spanoulis je zopet pokazal, iz kakšnega testa je. Ko je bilo najbolj potrebno, je žogo vzel v svoje roke in z uspešnimi meti z razdalje popeljal svoje moštvo do izenačujoče zmage v seriji z 79:68.

Evroliga, četrtfinale, drugi tekmi, izida:
Fenerbahče - Baskonia 95:89 (25:23, 28:26, 18:19, 24:21)
(Fenerbahče vodi v zmagah z 2:0)

Olympiakos - Žalgiris 79:68 (17:15, 24:17, 13:22, 25:14)
(Olympiakos in Žalgiris sta izenačena na 1:1)
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.