Košarka

Omić odločen pred drugim dvobojem z Mego: 'To je naša hiša'

Ljubljana, 20. 04. 2024 10.57 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Sanja Modrić, J.B.
Komentarji
9

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je tekma, na kateri si poraza enostavno ne smejo privoščiti. V boju z beograjsko Mego za uvrstitev v polfinale lige Aba zaostajajo z 0:1 v zmagah, nov poraz bi tako že pomenil konec poti v regionalnem prvenstvu. Center zmajev Alen Omić pravi, da so analizirali visok poraz na prvi tekmi in da si podobnih napak ne bodo več privoščili. Prenos obračuna iz Stožic v nedeljo od 19.55 dalje na Kanalu A in VOYO.

"Vsako tekmo grem maksimalno. Tako igram že celotno življenje. Komaj čakam tekmo. Vemo, kaj se je zgodilo na prvi tekmi. Pogledali smo, kaj smo počeli narobe. Moramo zmagati, ker si ne želimo tako končati sezone," pred drugim obračunom z Mego pravi Alen Omić, ki je s soigralci odločen, da sezone v ligi Aba ne bo sklenil že v četrtfinalu. 

Za napredovanje med štiri najboljše bodo morali zmaji dvakrat zapored ugnati nasprotnika, ki jim je v ponedeljek v Beogradu nasul 119 točk. Toliko jih pred tem v tej sezoni še niso prejeli. "Preveč," je bil prvi Omićev komentar, ko je beseda nanesla na uvodno srečanje serije. 

"Preveč lahkih košev smo dovolili ... To moramo popraviti. Vemo, da bodo sem prišli motivirani, da zaključijo serijo, ampak mi se ne bomo dali. To je naša hiša," je dodal Omić in povabil vse navijače, naj v nedeljo napolnijo Stožice. Prva tekma je jasno pokazala, da bodo njihovo podporo košarkarji Cedevite Olimpije še kako potrebovali. 

"Bilo je preveč napak. Morda smo bili nervozni, ker je šlo za prvo tekmo. Morda smo tekmo vzeli z malo nespoštovanja, ker so mlajši in ne tako zreli, ampak ti fantje zelo dobro trenirajo. Držali so se svojega sistema vseh 40 minut in zasluženo zmagali. To moramo pozabiti, dati na stran in se osredotočiti na nas," je med drugim še povedal 31-letni center. 

Več pa v pogovoru, ki ga je z njim opravila novinarka Sanja Modrić

Cedevita Olimpija - Mega MIS
Cedevita Olimpija - Mega MIS FOTO: 24ur.com
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yanay
20. 04. 2024 21.59
+1
Mega ima obilo talenta in ga tudi dobro uporablja. Že v preteklosti, so z vzgojo talentiranih igralcev dodobra mešali štrene tudi najboljšim klubom. Če bi Mega kaki dve sezoni lahko obdržala vse igralce, bi se lahko vmešali za naslov ABA lige!
Insta Btc
20. 04. 2024 16.22
+3
Te zgube z Omičem na čelu je treba odpustit včeraj, ne jutri, ker sramotijo že nekal let ta klub. Croate pa nagnat nazaj v Zagreb.
brezcasni
20. 04. 2024 14.59
+1
mostvo sestavlja nekaj starih kosarkarjev ki so ze mimo,nekaj preslabih ki niso imeli kam it in nekaj ki so na podlagi ocetov -bivsih sportnikov prilezli zaradi poznanstev do prvega tima.......to je tako ker se stuka vedno z istim tipom igralcev.....le zakaj mladi fantje v nizjih selekcijah trenirajo ,ce potem ne dobijo mesta v clanski konkurenci-za zabavo !!!!! in starsi placujejo treninge ,turnirje,se vozijo po Sloveniji za zabavo!????
Čudovita
20. 04. 2024 14.50
-1
Omič bo dal devet trojk.
Amor Fati
20. 04. 2024 13.01
+3
Če bodo jutri zmagali bo že to velik čudež, če pa bodo zmagali še v Beogradu, bo to pa še večji čudež. Ne se slepit. Mladci so vas pošolal kot neke pionirje. Fantje, vaša sezona je zavožena.
Voly
20. 04. 2024 12.42
+4
V tej "naši hiši" ste pop.....vse tekme v evropskem pokalu!
Natoforever
20. 04. 2024 12.36
Omič..OBRAMBA? HEELOOO? ..pa pojdi ze igrati pod koš..ker imas 2m..ne mi metat kot organizator ugre...alooo
kala 09
20. 04. 2024 12.10
+5
Pokop od košarke
odlekiran
20. 04. 2024 12.04
+4
Tole mora biti pa že ena huda patologija. Ko si trdno prepričan v to kar govoriš in si potem vsak teden ogledaš kako nič od tega na drži oz. nisi sposoben narest. Fantje dve opciji sta, penzija ali pa trening. Ampak tisti iz Sagadinove šole. Tele rekreacije noben več ne gleda.