Košarka

Omić ostro proti KZS, a pripravljen sprejeti kazen

Ljubljana, 06. 09. 2012 10.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski košarkar Alen Omić, ki se iz neupravičenih razlogov ni udeležil letošnje akcije reprezentance, je v odprtem pismu zapisal, da je pripravljen sprejeti vsako kazen, ki mu jo bo izrekla KZS. Obenem pa poudarja, da upa, da se bodo s tem končno uvedla enaka pravila za vse.

"Ne želim se prerekati pred sodiščem niti iskati pravice. Ponosen sem, ker bom po številnih odpovedih v zadnjih letih prvi, ki bo za to odgovarjal pred častnim sodiščem. Pripravljen sem sprejeti vsako kazen v upanju, da to pomeni, da se na KZS nekaj menja in da bodo veljala ta pravila za vse. Ponosen sem na svoje slovensko državljanstvo in še naprej se bom z vsem srcem boril za ime in ugled Slovenije. Žal pa to ne velja za KZS. Sprejel bom naslednji reprezentančni poziv, ker moram iz spoštovanja do svoje države spoštovati vsa pravila in akte, nimam pa nobene želje, da bi se družil s temi ljudmi," je zapisal Alen Omić.

Alen Omić
Alen Omić FOTO: Damjan Žibert

Košarkarju je v bran stopil tudi Enes Trnovčević, ki skrbi za kariero Omića. Ta trdi, da gre v primeru Omić za lov na čarovnice, ki prav tako poudarja, da KZS doslej ni preučila prejšnjih odpovedi košarkarjev v reprezentanci, obenem pa obsoja direktorja članskih reprezentanc Mateja Avanza, da ta z zahtevo po strogi kazni za košarkarja neposredno vpliva na razsodišče, ki bi moralo delovati in odločati neodvisno ter avtonomno. Avanzo je po posvetu s KZS in vodstvom moške reprezentance sprožil postopek zoper Omića, ker se slednji julija ni pridružil članski reprezentanci na pripravah v Kranjski Gori. Bil je med petimi člani reprezentance do 20 let, ki so prejeli vabilo za nastop v članski izbrani vrsti, a se brez tehtnega pojasnila ni odzval igranju za reprezentanco. Na KZS so se zato odločili za disciplinski postopek.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User792410
06. 09. 2012 15.36
+3
Pa saj je že dolgo poznano,da z KSZ upravljajo ljudje,ki so za inteligenco slišali samo iz medijev ! Omić je v teh nekaj javnih polemikah dokazal,da jo premore več,kot oni vsi skupaj !!!
dominikus99
06. 09. 2012 14.06
+6
se povsem strinjam s tabo gledena to kak nas že osramotila pred ostalo evropo ko niti mednarodna košarkarska zveza cni vedla za ta načrt b glede dvoran naj se rajš in to čist resno mislim nad sabo zamislijo ko pa da segrejo neke poštene razsodnike - sramota
neziie
06. 09. 2012 11.26
+14
KZS nej rajš poskrbi da bo prvenstvo drug let dokaj zgledalo,Omića nej pa pr mir pustijo.
aristotel
06. 09. 2012 16.12
+1
KZS leglo finančnih interesov vsa čast posameznikom...