Ostaja: Baynesa ne zanima nič drugega kot Union Olimpija

Vodstvo slovenskega košarkarskega evroligaša Uniona Olimpije je v svojih vrstah zadržalo avstralskega centra Arona Baynesa. Kljub velikemu zanimanju zanj so se vodilni predstavniki kluba odločili, da je popoln nesmisel, da sezono nadaljujejo brez njega.

"V klubu smo natančno pretehtali, kaj bi igralčev odhod pomenil, in sklenili, da je za našo ekipo v tem trenutku preveč pomemben člen, da bi lahko sezono nadaljevali brez njega ali pa zanj v kratkem času naši ustrezno zamenjavo. Union Olimpija mora ravnati v skladu s svojimi športnimi in poslovnimi cilji, ki jim v tej sezoni še vedno sledimo. V primeru Baynesovega odhoda bi bili le-ti težje dosegljivi. Veseli nas, da se je za našega košarkarja zanimal eminenten evropski klub. Komunikacija med kluboma je bila korektna, pri vseh pogovorih sta sodelovala tudi igralec in njegov uradni zastopnik. Vsi skupaj verjamemo, da je bila odločitev prava. V primeru ponudbe, ki bi zagotavljala za klub dober končni izid, bi in morda nekoč bomo seveda ravnali drugače,“ je odločitev, da v svojih vrstah zadržijo obetavnega igralca pod obročem Arona Baynesa, komentiral v. d. direktorja Uniona Olimpije Matevž Zupančič.

Aron Baynes

Aron Baynes (Foto: Aljoša Kravanja)

"Veseli me, da zame obstaja zanimanje. To so sanje vsakega športnika, a Olimpija mi v tem trenutku nudi vse, kar lahko klub nudi košarkarju. Pogoji so vrhunski, za nas je poskrbljeno na res visoki ravni in v Ljubljani mi ne manjka nič. Z vodstvom Olimpije smo se o vseh možnostih odkrito pogovarjali, všeč mi je, da skrivnosti ni. Moja naloga je, da vsako tekmo odigram po svojih najboljših močeh, in to je vse, na kar se osredotočam ta hip, o svojih športnih korakih pa se bom odločal sproti,“ je na omenjeno temo dodal Baynes, ki je imel na mizi ponudbo izraelskega velikana Maccabija, a se je odločil, da športno pot nadaljuje v ambicioznem klubu, v katerem si bo treba možnost za vrnitev med evropsko elito priigrati prek regionalne lige ABA, kar pa ne bo lahko. Brez Baynesa bi bil ta cilj še veliko težje dosegljiv.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 10
JuBoXD 23.12.2012 12:53:43
seveda da smo veseli da ni šel v 'te' klube v ABA liga, a ne? Mislim da vemo gdo so te...
Več komentarjev