Košarka

VIDEO: Partizan v Novem mestu upravičil vlogo favorita

Novo mesto, 22. 12. 2012 18.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.F./B.C.
Komentarji
0

Košarkarji beograjskega Partizana so v 15. krogu regionalne lige ABA s 66:58 premagali novomeško Krko. Varovanci Aleksandra Sekulića so imeli nekaj možnosti za presenečenje, a v ključnih trenutkih obračuna niso bili najbolj zbrani.

Košarkarji beograjskega Partizana so v Novo mesto pripotovali z enim samim ciljem, in sicer osvojiti novi toči v borbi za preboj na zaključni turnir najboljše četverice v regionalni konkurenci lige ABA. To so pokazali že v uvodnih trenutkih dvoboja, ko so povedli s 15:4, ob koncu prve četrtine pa je prednost črno-belih znašala deset točk (18:8). Varovanci Aleksandra Sekulića so se po visokem zaostanku zbrali in odigrali tako kot najbolje znajo, na krilih razpoloženega Jake Klobučarja pa so ob polčasu zaostajali le še za točko (28:29).

Jaka Klobučar
Jaka Klobučar FOTO: Damjan Žibert

Beograjskemu košarkarskemu velikanu v drugem delu dvoboja nikakor ni uspelo razviti igre z začetka dvoboja, kar so domači, ki jih je spodbujalo približno 1000 gledalcev, s pridom izkoriščali. Še naprej so po zaslugi Klobučarja in Jakova Vladovića držali priključek s tekmecem, pred sklepnim delom dvoboja pa so imeli celo točko naskoka (41:40). V razburljivem obračunu – nekajkrat je prišlo tudi do prerivanja med člani Krke in Partizana – pa je ob izteku igralnega časa prišla do izraza kakovost gostov.

Pri vodstvu s 56:55 za srbskega predstavnika v regionalni konkurenci so imeli krkaši napad za vodstvo, a ga zapravili, nezbranost v napadu pa se je nadaljevala tudi v zadnjih minutah dvoboja in tekmec je dvorano Leona Štuklja zapustil z novima točkama (66:58).

Izid:

Krka – Partizan 58:66 (9:18, 28:29, 41:40)
Klobučar 20; Gordon in Milosavljević 13

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.