Košarka

Petrol Olimpija nemočna v Podgorici

Podgorica, 21. 01. 2018 21.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Petrola Olimpije se z zahtevnega gostovanja v Podgorici v okviru 17. kroga regionalne košarkarske lige ABA vračajo s prepričljivim porazom. Tamkajšnja Budućnost je bila za varovance Zorana Martića prevelik zalogaj in je slavila z izidom 88:66. Najučinkovitejši pri Ljubljančanih je bil Devin Oliver s 24 točkami.

Petrol Olimpija je v okviru 17. kroga regionalne košarkarske lige ABA gostovala v Podgorici in vknjižila nov, prepričljiv poraz. Budućnost je bila skozi vso srečanje boljši nasprotnik, si že v uvodnem delu tekme priigrala občutnejšo prednost, ki jo varovanci nekdanjega stratega 'zmajev' Aleksandra Đikića niso izpustili iz rok.

Trener Olimpije Zoran Martić je s številnimi menjavami skušal ohranjati visok ritem igre, toda žal brez uspeha. Edini, ki si zasluži pozitivno oceno v ljubljanskem moštvu, je ameriški branilec Devin Oliver, ki se je na koncu ustavil pri 24-ih točkah. Kapetan Domen Lorbek, Gregor Hrovat in druščina s petimi zmagami in 12 porazi ostajajo na 11. mestu prvenstvene razpredelnice, medtem ko je Budućnost še naprej vodilna ekipa lige. 

Pri Ljubljančanih je bil tokrat najučinkovitejši Devin Oliver s 24 točkami.
Pri Ljubljančanih je bil tokrat najučinkovitejši Devin Oliver s 24 točkami. FOTO: Aljoša Kravanja

"Vedeli smo, da nas čaka izjemno zahtevno srečanje, saj je Budućnost vodilna ekipa lige ABA in igra v odlični formi. Razočarani smo zaradi poraza. Mislim, da smo dobro odprli tekmo in se borili, ampak naredili smo preveč napak in nasprotniku dovolili, da se razigra," je oceno tekme z ljubljanskega zornega kota podal Devin Oliver.

Trener Ljubljančanov Zoran Martić je takole opisal glavne vzroke visokega poraza v črnogorski prestolnici: "Ko storiš toliko napak, kot smo jih naredili mi, predvsem v prvem polčasu v napadu, potem ne moreš računati na uspeh. V prvem polčasu smo imeli devet izgubljenih žog, kar je Budućnost izkoristila za dosego lahkih košev. Razigrali so se, mi pa smo v tretji četrtini odigrali zelo slabo v vseh pogledih tako, da je kvaliteta Budućnosti prišla do izraza in je popolnoma zasluženo slavila zmago." 

Liga ABA, 17. krog, izid:
Budućnost - Petrol Olimpija 88:66 (22:16, 23:17, 24:9, 19:24)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.