Košarka

Petrol Olimpija v drugem polčasu povsem povozila MZT Skopje in slavila z 41 točkami razlike

Skopje, 03. 02. 2018 19.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Petrol Olimpije so se v sklopu 19. kroga lige Aba v Skopju veselili visoke zmage pri tamkajšnji zasedbi MZT (96:55). To je bila druga zaporedna zmaga za zmaje, potem ko so v prejšnjem krogu doma porazili Cedevito.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Petrol Olimpiji po prvem polčasu v Skopju ni kazalo najbolje, saj so varovanci trenerja Zorana Martića zaostajali za dve točki (37:39), v drugem pa so zaigrali 'kot z drugega planeta' in povsem razbili makedonsko zasedbo, na koncu je na semaforju pisalo 55:96. Pri zeleno-belih je bil tokrat s 16 točkami najbolj učinkovit Jordan Morgan, po 15 sta jih dodala Roko Badžim in Devin Oliver.

Gostje, ki so v Skopje prišli brez poškodovanega Domna Lorbka, so odigrali izenačen prvi del. Domači so takrat že zaostali za devet, pa potem vseeno nadoknadili razliko in do polčasa celo prišli do minimalne prednosti. A Ljubljančani so tokrat, za razliko od številnih tekem v sezoni, ko so v drugih polčasih popuščali, stopnjevali ritem.

Le pet točk domačinov v tretji četrtini
MZT je v tretjem delu igre dosegel le pet točk, Ljubljančani pa 28. Uspevalo jim je skorajda vse, za piko na i odlični tretji četrtini pa je Jordan Morgan tik pred sireno vrgel žogo s svoje polovice igrišča in zadel trojko.

Velik zaostanek domačih je bil jasen znak, da so se že precej pred koncem dvoboja predali, gostje pa so mirno in zanesljivo prišli do visoke prednosti ter pomembnih točk, s katerimi so se odlepili od tekmeca na dnu lestvice.

Izid:
MZT Skopje - Petrol Olimpija 55:96 (15:18, 24:19, 5:28, 11:31)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

visoki
03. 02. 2018 20.45
+3
uh tole pa boli