Košarka

Pipan: Vsi si želimo začeti sezono z zmago

Ljubljana, 03. 10. 2014 07.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Uniona Olimpije nocoj ob 21. uri v Zagrebu začenjajo z letošnjimi nastopi v regionalni košarkarski ligi Aba. Za uvod bodo v dvorani Dražena Petrovića gostovali pri aktualnem prvaku tekmovanja zagrebški Ciboni.

Ljubljančani po porazu v slovenskem superpokalu pred dnevi v Šenčurju proti Krki v Zagreb odhajajo v polni postavi. Vsi igralci, razen že dalj časa poškodovanega Jake Brodnika, ki ima težave z zadnjo ložo, bodo pripravljeni na nastop. Zmaji so v pretekli sezoni dvakrat izgubili s Cibono, posebej pa jim je zagotovo ostala v spominu tekma v Zagrebu, kjer so Ljubljančani vodili že s 46:31, v drugem polčasu pa nerazumljivo popustili. Cibona se je razigrala in na koncu presenetljivo, a zasluženo slavila visoko zmago s 83:71. Gostovanje v Zagrebu bo prvo v seriji težkih tekem za Union Olimpijo, saj potem že v 2. krogu lige Aba v torek, 7. oktobra, ob 18. uri v Ljubljano prihaja evroligaš zagrebška Cedevita. V tretjem in četrtem krogu lige Aba Ljubljančane čakata še dva nasprotnika lanskoletnega zaključnega turnirja evroligaš Crvena Zvezda Telekom (v gosteh) in novopečeni član eurocupa Partizan Beograd (v Stožicah).

Mirza Begić je pomembna okrepitev Olimpije na začetku sezone.
Mirza Begić je pomembna okrepitev Olimpije na začetku sezone. FOTO: Damjan Žibert

"Ligo Aba začenjamo z gostovanjem v Zagrebu pri aktualnemu prvaku Ciboni. Zagrebčani so sestavili spoštovanja vredno ekipo, ki je mešanica mladosti in izkušenj. V njihovi igri se vrti vse okoli izkušenega organizatorja igre Blassingama. Pozorni moramo biti tudi na strelca Siriščevića, izkušene Rozića, Kusa in Lalića. Imajo tudi nekaj odličnih mladih igralcev, ki bodo zagotovo prikazali veliko energije in želje po zmagi. Vsi si želimo začeti sezono z zmago. Naredili bomo vse kar je v naši moči, da prikažemo dobro predstavo in presenetimo Cibono v Zagrebu," pred prvo tekmo pravi ljubljanski strateg Aleš Pipan.

Državni prvaki, košarkarji Krke, bodo sezono v ligi Aba začeli v soboto, ko bodo v svoji dvorani ob 19. uri gostili zagrebško Cedevito.
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ponosen_na_24ur
03. 10. 2014 13.12
-1
zagotovljen poraz
mišo2
03. 10. 2014 21.45
+2