Košarka

Po Gogiju ima Sunsov vrh glave tudi Markieff Morris

Phoenix, 12. 08. 2015 12.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem, ko sta lansko poletje Marcus in Markeiff Morris podpisala novi pogodbi, se zna zgoditi, da bosta kmalu oba že preteklost ekipe. Phoenix je požrl obljubo in Marcusa poslal v drugo moštvo, kar je Markieffa dodobra razjezilo, ki zdaj zahteva odhod.

Brata dvojčka Markieff in Marcus Morris.
Brata dvojčka Markieff in Marcus Morris. FOTO: Reuters

Lansko poletje sta brata dvojčka Marcus in Markieff Morris s Phoenix Sunsi podpisala novi pogodbi. V želji, da ostaneta soigralca, sta celo pristala na nižjo plačo od tiste, ki bi jo lahko realno zahtevala. Zgolj leto kasneje je Phoenix prelomil obljubo in Marcusa v menjavi igralcev poslal v Detroit. To je močno razjezilo Markieffa, ki je zdaj uradno zahteval menjavo ekipe. Iz Phoenixa želi po hitrem postopku, povsem je prekinil stike s soigralci in trenerskim štabom ter tako poizkuša še močneje pritisniti na vodstvo kluba, da ugodi njegovi prošnji. “Nekaj je sigurno, tukaj ne bom ostal. To izjavo lahko mirno objavite, naj javnost sliši. Vseeno mi je kaj si misli ekipa, tam ne bom več igral!“, je Markieff povedal po zadnjem treningu, ki jih trenutno opravlja individualno.

Merkieff Morris v boju s Perom Antićem.
Merkieff Morris v boju s Perom Antićem. FOTO: Reuters

Še vedno vse karte v rokah drži Phoenix, kajti menjava v drugo moštvo je povsem njihova odločitev, ki jo mora Markieff spoštovati. Tudi na to možnost je imel odgovor: “Moral se bom zglasiti na treningu, to ni dvoma. Moraš ostati profesionalec, da me ne boste narobe razumeli. A verjamem, da do tega ne bo prišlo, sigurno bom že pred tem v novi ekipi“.

To je že druga identična situacija v šestih mesecih, v kateri je igralec Phoenixa zahteval odhod. Pred njim je to storil slovenski reprezentant Goran Dragič, ki se je prav tako počutil izdanega, potem ko je ekipa na njegovo igralno mesto pripeljala Isaiaha Thomasa, posledično se je moral Dragič zadovoljiti z igranjem izven svojega najljubšega položaja. Takrat je Dragič z zahtevanjem menjave ekipe dvignil veliko prahu, Phoenix je njegovo prošnjo spoštoval in ga v zameno za nekaj izborov na naboru poslal v Miami Heat.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pedritsegonita
12. 08. 2015 16.18
+0
Zoki bi moral v Sunse, saj so se znebili Thomasa, Greena in Marcusa Morrisa.. dobil bi prostor in igralni čas...
Hemaroid
12. 08. 2015 23.22
-4
Ja zdej ko je v Miamiju, ki dejansko je playoff ekipa ki bo zmagala neki bi mogu jit pa nazaj v Sunse, ki niso vidl playoffu že 4 leta in jih tut letos nebojo
Matic Redek
13. 08. 2015 16.26
+2
Zoki ni v Miamiju... Si malo prespal košarkaške novice zadnji mesec?
andos
17. 08. 2015 02.49