Košarka

Poraza Maccabija in Olympiacosa

Ljubljana, 21. 01. 2011 08.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V košarkarski Evroligi je Union Olimpija zmagala v Rimu, v isti skupini je Barcelona doma premagala Maccabi. Presenetljiv poraz je doživel Olympiacos v domači dvorani. Slovenski košarkarji v tujih klubih niso bili strelsko razpoloženi.

V košarkarski Evroligi so moštva odigrala prvi krog drugega dela tekmovanja. V skupini F, v kateri nastopa Union Olimpija, je na prvem mestu Barcelona, na drugem pa ljubljanska zasedba. Zmaji so za točko slavili proti Lottomatici, v Barceloni pa so gostitelji zanesljivo ugnali izraelsko moštvo. Prvi strelec Barce je bil Navarro (24 točk), oba slovenska košarkarja pa sta dodala svoj delež: Jaka Lakovič je prispeval tri točke (1/3 za tri točke) in dve podaji v 12 minutah, Erazem Lorbek pa je igral 22 minut in dosegel dve točki (1/4 za dve točki) ter dodal pet skokov.

Erazem Lorbek
Erazem Lorbek FOTO: Reuters

V skupini H je Fenerbahče presenetljivo v Atenah premagal favorizirani Olympiacos. Rašo Nesterović je dosegel le dve točki, prvi strelec domačih je bil Papaloukas s 15 točkami, pri gostih je Emir Preldžić igral 18 minut in zbral po sedem skokov in točk, razpoložena pa sta bila Hrvata Tomas (19 točk) in Ukić (17 točk), turško moštvo pa je zadnjo četrtino dobilo z delnim izidom 29:12!

V skupini G sta bili obe tekmi v sredo. Efes Pilsen je premagal Sieno, Real Madrid pa Partizan. Boštjan Nachbar je za Efes Pilsen zbral dve točki in dva skoka v 15 minutah, Jaka Klobučar je za Beograjčane igral 11 minut in dosegel dve točki. V skupini E je Caja Laboral v gosteh premagala Unicajo, Panathinakos pa je prav tako na gostovanju brez težav ugnal Lietuvos Rytas.

Izidi:
Skupina E:
Unicaja - Caja Laboral 71:76
Lietuvos Rytas - Panathinaikos 59:80

Skupina F:
Regal FC Barcelona - Maccabi Electra 81:71
Lottomatica Rim - Union Olimpija 63:64

Skupina G:
Efes Pilsen - Montepaschi Siena 60:58
Real Madrid - Partizan 78:58

Skupina H:
Olympiacos - Fenerbahče Ülker 70:84
Valencia - Žalgiris 73:59
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

smrklja5
21. 01. 2011 13.33
hehehehehehe.... upam, da jim uspe priti čim dlje! drgač pa mislim da je olimpija v tekmi z romo imela velik sreče, če je nebi imel bi zagotovo zgubil! upam, da pridejo čim dlje in dokažejo, da lahk tut mali klubi vlk osvojijo! xolotl se strinjam!
xolotl
21. 01. 2011 09.03
mislim da Olimpija niza kar lepe uspehe ... in morda ne bi bilo napačno takšne novice dajati tudi na naslovno stran
mare.florida
21. 01. 2011 08.56
GREMO DO KONCA........OLIMPIJA!!!!!!!!!!