Košarka

Potočnik: Zaenkrat razmišljamo le o sebi

Ljubljana, 29. 09. 2015 14.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Uniona Olimpije odpirajo sezono v regionalni ligi Aba, uvodno tekmo pa bodo igrali v četrtek, 1. oktobra, ko bodo v Stožicah gostili makedonsko ekipo MZT Skopje.

Gašper Potočnik priznava, da bo potrebnega nekaj časa preden se bo ekipa uigrala.
Gašper Potočnik priznava, da bo potrebnega nekaj časa preden se bo ekipa uigrala. FOTO: Damjan Žibert

Želja vodstva ljubljanske ekipe v sezoni 2015/16 je, da se dostojno predstavi v evropskem pokalu in se v ligi Aba uvrsti v zgornjo polovico, v domačem prvenstvu pa si želi po zelo dolgem obdobju - nazadnje je slavila leta 2009 - osvojiti naslov državnega prvaka. "Prav je, da ima Union Olimpija visoke cilje, pred ekipo pa je jasen cilj. V tem trenutku se osredotočamo predvsem na vsako naslednjo tekmo in na našo igro, kar je edina prava pot," je na današnjem odprtem treningu uvodoma dejal trener ljubljanske ekipe Gašper Potočnik in dodal: "Še nekaj časa se bomo predvsem posvečali sami sebi, veliko več kot tekmecem, kar je glede na številne nove igralce ter dokaj mlado in neizkušeno zasedbo še toliko bolj pomembno. Med sezono, ko bo ekipa veliko bolj uigrana, pa se bomo lahko temeljiteje posvetili tudi tekmecem."

Ljubljanska ekipa je generalko pred začetkom tekmovalne sezone opravila v Solunu, kjer je izgubila obe tekmi na turnirju Nikosa Galisa. Najprej je morala priznati premoč grškemu Arisu (60:72), v tekmi za tretje mesto pa še ruskemu Lokomotivu iz Kubana (50:72). "Na turnirju v Solunu smo se pomerili z zelo kakovostnimi tekmeci in prikazali solidno, na trenutke zelo dobro predstavo, največje težave pa smo imeli v uvodih. Igrali smo premedlo in premehko, naša prva naloga pa je, da te težave odpravimo," je še dejal Potočnik in dodal: "Pred uvodno tekmo s Skopjem imamo nekaj zdravstvenih težav. Mitja Nikolić še vedno ne vadi. Čakajo ga še nekatere terapije, upam, da ne gre za resnejšo poškodbo. Vlatko Čančar je začel treninge, z drugimi igralci pa zaenkrat nimamo težav. Menim, da smo solidno pripravljeni, a še nekaj časa bomo potrebovali do prave uigranosti."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.