Košarka

Pri Realu ne skrivajo zadovoljstva ob povratku Randolpha: 'Najpomembneje je, da dobiva minute'

Madrid, 29. 01. 2018 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Madridski Real je na nedeljski ligaški tekmi visoko premagal Bilbao Basket (95:65), v dvorani WiZink Center pa se je od privržencev kraljevega kluba v bilbajskih vrstah poslovil nekdanji realovec Alex Mumbru. Za slovenske ljubitelje košarke je bila tekma seveda zanimiva tudi zaradi Luka Dončića, a tudi Anthonyja Randolpha, ki je po dolgem času dobil nekaj minut.

Skorajda brezhiben januar je za košarkarji madridskega Reala, ki so z zmago nad Bilbaom s 95:65 dobili še deveto od desetih tekem v prvem mesecu novega leta. Trenerja Pabla Lasa poleg fantastičnih predstav Luke Dončića, Ljubljančan je v nedeljo prispeval 15 točk, šest skokov in dve podaji ter bil spet pri vrhu, ko gre za statistični indeks, veseli tudi povratek Anthonyja Randolpha. Naturalizirani slovenski reprezentant je bil dolgo časa odsoten zaradi poškodbe, proti Bilbau pa je s 13 točkami in enajstimi skoki blestel Walter Tavares, ki so ga Madridčani pripeljali ravno zaradi težav Američana.

Randolph (desno) v dresu slovenske izbrane vrste na tekmi s Finsko.
Randolph (desno) v dresu slovenske izbrane vrste na tekmi s Finsko. FOTO: AP

Ta po ocenah trenerja Lasa še potrebuje nekaj časa, da bo spet ulovil stare občutke na parketu, potem ko je dolgo miroval. Ob povratku je v dobrih 15 minutah kazal znake "zarjavelosti", vseeno pa je vidno motiviran prispeval sedem točk, tri skoke in podajo. Randolph z Dončićem sicer še vedno ne more pomagati slovenski reprezentanci v boju za svetovno prvenstvo, ki se s tekmama proti Belorusiji in Črni gori nadaljuje februarja.

Še vedno ni pripravljen na veliko minut
"Najpomembneje je, da mu lahko namenjamo minute in da pride v tekmovalni ritem," je medijem po tekmi v prestolnici povedal Laso. "Več kot dva meseca je miroval in mora spet dobiti pravi občutek. Storil je nekaj pozitivnih reči, a še vedno ni pripravljen na veliko minut," dodaja španski strateg, ki je za predstavo pohvalil Tavaresa in priznal, da je tudi omenjeni košarkar po prihodu iz lige NBA potreboval nekaj časa za prilagoditev.

"Tudi ob utrujenosti po številnih potovanjih je ekipa ohranila čvrstost," dodaja Laso. "Rezultati so dobri, toda rast nekaterih igralcev nam je prišla prav pri premagovanju tega izziva. Nisem človek, ki bi veliko razmišljal o preteklosti, zdaj nas čaka še en naporen teden z gostovanji v Moskvi in Andori," je sklenil trener kraljevega kluba.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.