Košarka

VIDEO: Prvaki brez Curryja ukrotili teličke, prvi dvoboj LeBron-Lonzo dobil izkušenejši James

New York, Cleveland, Oakland, 15. 12. 2017 07.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

LeBron James je z 59. trojnim dvojčkom v karieri, s čimer je izenačil dosežek legendarnega Larryja Birda, pomagal ekipi Cleveland Cavaliers do zmage nad Los Angeles Lakers, v vrstah katerih se je s "Kraljem" prvič pomeril talentirani Lonzo Ball (121:112). Newyorški obračun v Brooklynu pripadel gostujočim kratkohlačnikom (111:104), prvak Golden State premagal Dallas Mavericks (112:97).

Košarkarji severnoameriške profesionalne lige NBA Golden State Wariors so zabeležili osmo zaporedno zmago, na domačem igrišču so s 112:97 premagali Dallas Mavericks. Zaostajali so samo na začetku tekme, po polčasu je bilo izenačeno, v drugem delu pa so stvari postavili na svoje mesto in zanesljivo prišli do 23. zmage v sezoni. S 23 zmagami in šestimi porazi zaostajajo za Houston Rockets v svoji zahodni konferenci in Boston Celtics na vzhodu. Najboljši strelec tekme je bil Kevin Durant, dosegel je 36 točk, zelo dobro predstavo je pokazal tudi Klay Thompson, k zmagi je prispeval 25 točk. Aktualni prvaki so tudi tokrat igrali brez ostrostrelca Stephena Curryja, poleg njega pa sta manjkala tudi Draymond Green in Zaza Pachulia.

Josh Hart (desno) in LeBron James se borita za žogo v Clevelandu.
Josh Hart (desno) in LeBron James se borita za žogo v Clevelandu. FOTO: AP

Dobre igre še naprej kažejo tudi Cleveland Cavaliers, kar ni ni čudnega, če imajo v ekipi LeBrona Jamesa. Zvezdnik ameriške košarke je v tekmi proti Los Angeles Lakers zabeležil že 59. trojni trojček in se na tej lestvici na šestem mestu izenačil z legendarnim igralcem Bostona Larryjem Birdom. "Ponosen sem, da me primerjajo z Birdom, on je eden najboljših igralcev vseh časov, on je igral tudi v trenutkih, ko je bilo videti, da ne more več. Mnogi mladi igralci mislijo, da je bil le strelec, toda bil je veliko več. Bil je podajalec, skakalec, obrambni igralec, znal je prevzeti odgovornost. Definitivno igralec, ki sem ga občudoval," je dejal James, ki je v statistiko vpisal 25 točk, 12 skokov in 12 podaj. Na tekmi proti jezernikom, Cleveland jo je dobil s 121:112, je imel dobro pomoč v Kevinu Lovu, drugi najboljši strelec svoje ekipe je prispeval 28 točk. Cavsi so zabeležili 16. zmago v zadnjih 17 tekmah, pri tem pa so že dvaindvajsetič v nizu presegli mejo stotih doseženih točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

New York Knicks so šele drugič v sezoni zmagali v gosteh. S 111:104 so premagali sosede Brooklyn Nets, Courtney Lee je k zmagi prispeval 27 točk, 18 v drugem polčasu. Detroit Pistons so prekinili serijo sedmih zaporednih porazov, s 105:91 je ekipa iz motornega mesta ugnala Atlanta Hawks, Minnesota Timberwolves pa so bili s 119:96 boljši od Sacramento Kings. Odpor gostov je domača ekipa zlomila že v tretji četrtini, predvsem po zaslugi Karl-Anthonyja Townsa, ki je tekmo sklenil s 30 točkami, 14 skoki in petimi podajami.

Izidi lige NBA:

Atlanta Hawks ‒ Detroit Pistons 91:105
Brooklyn Nets ‒ New York Knicks 104:111
Cleveland Cavaliers ‒ Los Angeles Lakers 121:112
Minnesota Timberwolves ‒ Sacramento Kings 119:96
Golden State Warriors ‒ Dallas Mavericks 112:97

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAMES23
15. 12. 2017 15.06
+0
res človek je kralj....ljubitelji lige nba.. bodimo realni in si tudi sovražniki lebrona in zvesti ljudje jordana pač priznajmo da ga je enostavno zasenčil na vseh področjih...seveda pa ne u številu prstanov a kaj ko tam kraljuje bill..GO CAVS!!!
JAMES23
15. 12. 2017 15.12
+0
Aja pa hvala lopezu,ker me je pošteno nasmejal...:-)