Košarka

Prvaki začeli šampionsko: Cleveland z Jamesom in brez Irvinga, Thompsona ter Smitha premočen za Orlando

Los Angeles, 06. 10. 2016 08.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Branilci naslova lige NBA Cleveland Cavaliers so na prvi pripravljalni tekmi pred novo sezono proti Orlando Magic vodili že za več kot 30 točk in brez številnih zvezdnikov, a z najkoristnejšim igralcem finalne serije LeBronom Jamesom, zanesljivo odpravili moštvo s Floride.

Mladi Dubrovničan Mario Hezonja prodira mimo Imana Shumperta.
Mladi Dubrovničan Mario Hezonja prodira mimo Imana Shumperta. FOTO: AP

LeBron James in Cleveland Cavaliers so prvo pripravljalno tekmo na novo sezono severnoameriške košarkarske lige NBA odigrali v šampionskem slogu in s 117:102 premagali Orlando Magic. Prvaki lige so vodili tudi za 31 točk, čeprav je imel Kyrie Irving prost večer in več počitka, potem ko je na olimpijskih igrah v Riu ZDA pomagal do zmage. "Igranje, zmaga v prvenstvu NBA, nato pa še igranje vse poletje v Braziliji in zlata olimpijska kolajna - vse to je na njegovem telesu pustilo določene posledice, še posebej v končnici, ko je igral 38, 39 minut na tekmo," je dejal trener konjenikov Tyronn Lue in dodal, da bo imel zato Irving poseben program priprav. James, ki je Cleveland v finalu lige NBA popeljal do zmage nad Golden State Warriors in osvojil še tretjo lovoriko za najkoristnejšega igralca prvenstva (MVP), je odigral 13 minut in v tem času na parketu dosegel sedem točk in zbral šest podaj.

"Zelo sem se zabaval ob vrnitvi na parket," je dejal James, Kevin Love pa je prav tako v 13 minutah dodal osem točk in štiri skoke. James in Love sta bila edina igralca peterke, ki je odprla odločilno sedmo tekmo finala lige NBA. Poleg Irvinga sta namreč v vrstah Clevelanda manjkala še Tristan Thompson, ki ima poškodovano stopalo, ter J.R. Smith, ki je ta čas prost igralec in še nima nove pogodbe. Cleveland Cavaliers bodo obrambo naslova lige NBA začeli 25. oktobra, ko bodo v domači dvorani na uvodni tekmi prvenstva gostili New York Knicks, katerih član je tudi Slovenec Saša Vujačić.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.