Košarka

VIDEO: Prvi domači poraz sezone Dragićevega Miamija, fantastična končnica Houstona

Miami, 26. 10. 2017 07.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Moštvo Miami Heat je v košarkarski ligi NBA doživelo prvi poraz pod domačima obročema v novi sezoni. Boljši od Miamija kapetana zlate slovenske reprezentance Gorana Dragića so bili gostje iz Teksasa, vodilna ekipa zahodne konference, San Antonio Spurs s 117:100.

Goran Dragić
Goran Dragić FOTO: AP
Goran Dragić je bil tretji strelec floridske vročice z 20 točkami. James Johnson je dosegel 21 točk, rezervist Tyler Johnson pa 23. Miami je bil najbližje preobratu sredi tretje četrtine, ko je Dragić s trojko poskrbel za izid 60:61 za domače, a teksaški kolektiv ni dovolil presenečenja in do konca tekme v celoti prevzel nadzor na igrišču. Dragić je s trojko poskusil spremeniti trend dobrih pet minut pred koncem, ko je zadel za 87:98 in razliko 11 točk, a je bila obramba San Antonia preveč čvrsta, tako da se razlika do konca ni spustila pod deset točk. "Zelo težko je premagati takšno moštvo, če igraš dobro samo v napadu. Treba je tudi zaustaviti kakšen njihov met, nocoj naša obramba ni bila dobra," se je nad slabo obrambo Miamija po koncu tekme za ameriške medije pritoževal slovenski organizator igre Dragić, MVP letošnjega evropskega prvenstva, na katerem je Slovenija brez poraza osvojila evropsko zlato. Enake pomisleke je imel tudi trener domačih Erik Spoelstra: "Obrambne naloge so nam povzročale preglavice od začetka tekme, kar je zelo čvrsti tekmec, ki je bil zelo učinkovit, znal kaznovati. Videlo se je, s kakšno željo in ciljem igrajo ter se borijo za vsako žogo." Pri gostujočih ostrogah je bil najbolj razigran LaMarcus Aldridge z 31 točkami, Rudy Gay pa je zbral 22 točk. Vodilna ekipa zahodne konference, ki je tudi na vrhu razpredelnice v ligi NBA, v tej sezoni še ni okusila grenkobe poraza, v Miamiju je vpisala še četrto zaporedno zmago. Enako prepričljivo je začela tudi prejšnjo sezono. Miami ima ob dveh porazih dve zmagi. Kljub zmagovitemu nizu pa je bil izkušeni trener ostrog Gregg Popovich precej zadržan in ni pretirano hvalil igre svojih varovancev, znova pa je bil prisiljen odgovarjati na vprašanja, povezana z bolniškim statusom članov začetne peterke Kawhija Leonarda in Tonyja Parkerja, ki še nista v formi za vrnitev v prvo ekipo. Popovich je v ligi NBA vpisal že 1154 zmag, le eno več ima na šestem mestu večne lestvice trenerjev z največ zmagami v ligi NBA sloviti Phil Jackson. "Mislim, da je bila to povprečna predstava. Še vedno delamo preveč napak, zmagali smo le na račun našega napada," se je pridušal Popovich. Miami bo tudi naslednjo tekmo odigral doma, ko bo v soboto gostil Boston.

Russell Westbrook je prišel do svojega 81. kariernega trojnega dvojčka, z 28 točkami, 10 skoki in 16 podajami.
Russell Westbrook je prišel do svojega 81. kariernega trojnega dvojčka, z 28 točkami, 10 skoki in 16 podajami. FOTO: AP

V ospredju večera je bil Russell Westbrook, ki je prišel do svojega 81. kariernega trojnega dvojčka, z 28 točkami, 10 skoki in 16 podajami. Ekipa Oklahoma City Thunder je premagala goste iz Indiane s 114:96. Carmelo Anthony je zbral 28 točk in 10 skokov, Steven Adams z Nove Zelandije pa je za Thunder dodal še 17 točk in 11 skokov. Trojni dvojček je vpisal tudi LeBron James (29 točk, 13 podaj, 10 skokov), a so lanski finalisti lige NBA, Cleveland Cavaliers, ostali prekratki za zmago v New Yorku, kjer je slavila domača zasedba Brooklyn Nets s 112:107. Mrežice so bile še druga ekipa, ki je od začetka sezone Clevelandu nasula 17 trojk. Četrto zmago sezone (4:1) je vpisala ekipa Houston Rockets, ki je bila v gosteh s 105:104 boljša od Philadelphie. Zmagovito trojko je dosegel povsem ob koncu Eric Gordon, ki je prehitel zvok sirene. Gordon je bil najboljši igralec tekme z 29 točkami. James Harden je svojemu moštvu pomagal s 17 točkami in 13 podajami, Clint Capella pa je z 20 skoki, ob 16 točkah, vpisal dosežek kariere. Velike težave imajo še vedno aktualni prvaki Golden State Warriors, ki so se pod domačima obročema namučili z edino kanadsko ekipo v ligi NBA Toronto Raptors (117:112). Zaslužna za zmago sta bila Stephen Curry (30 točk) in Kevin Durant (29 točk), ki sta prispevala zadnje koše na tekmi. Durant je s trojko najprej izenačil (112:112), nato pa je še podal Curryju za 115:112, ki je pred koncem zadel še oba prosta meta.

Izidi:
Miami Heat - San Antonio Spurs               100:117
Charlotte Hornets - Denver Nuggets           110:93
Detroit Pistons - Minnesota Timberwolves     122:101
Philadelphia 76ers - Houston Rockets         104:105
Brooklyn Nets - Cleveland Cavaliers          112:107
Oklahoma City Thunder - Indiana Pacers       114:96
Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies         103:94
Phoenix Suns - Utah Jazz                      97:88
Golden State Warriors - Toronto Raptors      117:112
Los Angeles Lakers - Washington Wizards      102:99 (podaljšek)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.