Košarka

Real s prepričljivo zmago nad Baskonijo popravil spodrsljaj s prve tekme

Madrid, 16. 06. 2018 00.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Košarkarji madridskega Reala so po hladnem tušu in porazu na uvodni tekmi finala španskega državnega prvenstva na domačem parketu proti Baskoniji v drugem obračunu prikazali povsem drug obraz in na krilih razpoloženega dvojca Jaycee Carroll - Trey Thompkins prišli z zmago z 98:89 do izenačenja v seriji na 1:1. Slovenski superzvezdnik Luka Dončić je v 20 minutah igre prispeval 11 točk.

Ravno nekoliko bolj 'rezervirana' vloga 19-letnega slovenskega najstnika na uvodnih dveh finalnih tekmah španskega košarkarskega državnega prvenstva je pokazatelj, s kako kakovostno zasedbo razpolaga trener madridskega Reala Pablo Laso, ki je tokrat z navdušenjem spremljal igro razpoloženega tandema Jaycee Carroll - Trey Thompkins (oba po 16 točk).

V primerjavi s prvo tekmo v Madridu, v kateri so košarkarji Baskonije z neverjetno učinkovito igro v napadu nevtralizirali napake v obrambi, pa so tokrat gostje iz Vitorije morali priznati premoč aktualnim evropskim klubskim prvakom, ki so bili predvsem v drugem polčasu neprimerno boljši nasprotnik. Naš košarkarski as Luka Dončić je tokrat na parketu preživel dobrih 20 minut in v tem času dosegel 11 točk, ob tem pa vknjižil še štiri skoke in dve asistenci.

Slovenski košarkarski superzvezdnik Luka Dončić je k zmagi madridskega Reala na drugi finalni tekmi španskega državnega prvenstva proti Baskoniji prispeval 11 točk, štiri skoke in dve podaji.
Slovenski košarkarski superzvezdnik Luka Dončić je k zmagi madridskega Reala na drugi finalni tekmi španskega državnega prvenstva proti Baskoniji prispeval 11 točk, štiri skoke in dve podaji. FOTO: Twitter

Madridčani so z zmago z 98:89 izenačili izid v seriji na 1:1, ki se zdaj seli v Vitorijo, kjer bo tretja tekma na sporedu v nedeljo. Najboljši strelec pri gostih pa je bil nekdanji član zagrebške Cibone Matt Janning z 19 točkami.

Špansko državno prvenstvo, finale, 2. tekma, izid:

Real Madrid - Baskonija 98:89 (1:1)*

* - izid v seriji je izenačen na 1:1.  

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.